Successos

Successos

Intervenen un contenidor amb 13.000 quilos de productes químics al Port de Barcelona

El seu destí era Rússia

La Policia Nacional deté quatre persones per un delicte continuat de contraban de gèneres prohibits

La Policia Nacional ha intervingut 13.000 quilos de productes químics en un contenidor localitzat al recinte de duanes del Port de Barcelona amb destí a Rússia en una operació conjunta amb Vigilància Duanera de l’Agència Tributària que ha permès la detenció de quatre persones acusades d’un delicte continuat de contraban de gèneres prohibits. Segons la investigació policial, els arrestats lideraven des d’Espanya un entramat comercial per evadir les sancions imposades a Rússia amb motiu de la guerra a Ucraïna. Les detencions s’han fet a Sant Feliu de Guíxols, Cerdanyola del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda. La investigació, que es va iniciar l’any 2022, continua oberta per procedir a la identificació, localització i detenció d’altres individus implicats. El Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional ha dirigit l’operació.

La policia ha pogut constatat durant la investigació que en el passat l’entramat havia servit per exportar productes químics sancionats internacionalment, alguns d’ells possibles precursos d’armes químiques o agents nerviosos. El subministrament de la substància intervinguda, així com les exportacions precedents, estan prohibits pel reglament europeu relatiu a mesures restrictives motivades per accions de Rússia que desestabilitzen la situació a Ucraïna.L’empresa espanyola investigada tenia una filial a Moscou, que era la receptora última dels productes, si bé el destí final era encobert mitjançant empreses pantalla en països com Armènia o Kirguizstan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia