Successos

Detenen sis passatgers amb passaports falsos a l’aeroport de Girona

La Policia Nacional ha detingut sis persones les últimes setmanes per intentar utilitzar documentació falsa a l’aeroport de Girona.

Les dues primeres va tenir lloc el 20 de setembre, en el control de passaports dels vols de Shannon (Irlanda). Els agents encarregats del control de documentació van detectar que un passatger tenia una actitud nerviosa. Un altre passatger va ser avisat pel personal de la companyia aèria que la seva documentació era dubtosa. En revisar els dos passaports, un de Taiwan i l’altre del Japó, es va comprovar que tenien signe d’haver estat manipulats. Per aquest motiu es va traslladar els dos homes a les instal·lacions policials de l’aeroport. Els agents van inspeccionar la documentació i van comprovar que es tractava de dues falsificacions d’alta qualitat. Els dos passatgers, que en realitat eren de nacionalitat xinesa, van quedar detinguts per un delictes de falsificació de document públic i se’ls va obrir un procediment d’expulsió.

Les següents detencions van tenir lloc el 4 d’octubre, quan els equips informàtics van avisar que els passaports de dos passatgers que volaven a Dublín eren robats. Els agents van localitzar els seus portadors i van verificar que les fotos de la documentació, un passaport belga i un de francès, no corresponien a les dues persones, que en realitat eren de nacionalitat iraquiana. Els agents els van detenir acusats d’usurpació d’identitat i falsificació de documents. També se’ls va comunicar l’obertura d’un procediment d’expulsió.

Les dues últimes detencions es van produir el 12 d’octubre, en detectar que dos ciutadans xinesos intentaven volar a Irlanda amb passaports falsificats del Japó. Com en els casos anteriors, van acabar detinguts pels mateixos càrrecs i se’ls va incoar expedient d’expulsió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia