Successos

successos

Detenen sis homes per una mort en un tiroteig a Sils al febrer

Els Mossos d’Esquadra han detingut al llarg dels últims mesos sis homes presumptament relacionats amb la mort violenta per arma de foc d’un altre en un tiroteig el febrer passat a Sils, segons ha informat aquest dijous el cos policial català. La detenció del presumpte autor material es va fer a l’agost a Colòmbia, on havia fugit, mentre que les últimes tres detencions van ser aquest dimarts passat a Sabadell.

Els fets van passar el 9 de febrer a la urbanització King Parc de Sils i la víctima era l’amo de l’habitatge on es va produir el tiroteig, que va morir d’un tret al tòrax. A l’interior de la casa es van trobar restes de cabdells de marihuana.

Les detencions

La primera detenció es va fer poc després dels fets. Els agents van tenir constància que un home estava sent atès en un centre hospitalari per una ferida d’arma de foc i el van relacionar amb el tiroteig de Sils. Quan va quedar fora de perill el van detenir i actualment està en un centre penitenciari.

Fruit de la investigació, es va determinar que el presumpte autor material del crim havia fugit a Colòmbia poc després de cometre els fets. La Policia Nacional de Colòmbia el va detenir el 6 d’agost, a requeriment d’una ordre de detenció europea i internacional emesa pel jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners. Després de passar a disposició judicial en aquest país, va ingressar a presó. Durant els propers dies s’iniciaran els tràmits per demanar la seva extradició a l’Estat espanyol.

Els investigadors van identificar un altre home que hauria participat presumptament en es fets i que actualment està en un centre penitenciari a Portugal per la seva presumpta relació amb pertinença a grup criminal per tràfic de drogues. En el marc d’aquesta investigació, el 19 de setembre va quedar detingut i també s’han iniciat els tràmits per a al seva extradició.

A mesura que ha avançat la investigació, la DIC de Girona ha identificat també a la resta de les persones implicades amb els fets i per aquest motiu i en coordinació amb el jutjat coneixedor de la causa i la fiscalia es va planificar aquest dimarts 15 d’octubre un dispositiu d’explotació a Sabadell per a dur a terme les detencions. També es van escorcollar els domicilis i vehicles utilitzats pels investigats a la recerca de nous indicis vinculats amb els fets.

Els detinguts passen aquest matí a disposició judicial del jutjat número 3 de Santa Coloma de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia