Successos

estats units

Almenys set morts en esfondrar-se un moll de ferri a l’estat Geòrgia

L’accident ha tingut lloc a l’illa de Sapelo durant un festival de la comunitat Gullah Geechee

Almenys set persones van morir dissabte a l’illa de Sapelo, a l’estat nord-americà de Geòrgia, després que part de la passarel·la d’un moll de ferri s’hagués esfondrat i una vintena de persones haguessin caigut a l’aigua convertint el que havia de ser una celebració en una tragèdia.

L’incident va tenir lloc quan una multitud de gent es va reunir al moll on atraquen els transbordadors que connecten l’illa, molt a prop de la costa atlàntica, amb el continent amb motiu del festival que celebra anualment la petita comunitat Gullah Geechee, descendents d’esclaus africans que treballen en les plantacions de la costa sud-est dels Estats Units.

“El que hauria d’haver estat una celebració alegre de la cultura i la història dels Gullah Geechee es va convertir en una tragèdia”, ha lamentat el president nord-americà, Joe Biden, en un comunicat de la Casa Blanca, on afegeix que el seu govern està en contacte amb les autoritats localitats i preparat per oferir qualsevol l’assistència que sigui necessària.

El governador de Geòrgia, Brian Kemp, ha confessat tenir el “cor destrossat” per la tragèdia. Les autoritats locals han anunciat una investigació per aclarir les causes del col·lapse.

Els Gullah Geechee descendeixen d’africans esclavitzats que van ser portats duts a les costes de les Carolines, Geòrgia i Florida per treballar en les plantacions. El seu aïllament geogràfic els va permetre preservar molts elements de la seva herència africana i fins i tot van desenvolupar un dialecte únic basat en l’anglès amb influències africanes conegut com a gullah.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia