Punt divers

Un estudi pioner de l'IRTA conclou que la manca d'aigua afecta gairebé un 40% les produccions de blat de moro

PONENT

Un estudi pioner fet per l'IRTA ha conclòs que la sequera i la manca d'aigua afecten fins gairebé un 40% les produccions de blat de moro. L'estudi, que l'ha portat a terme la Fundació Mas Badia, ha analitzat l'evolució del conreu en tres possibles escenaris: amb reg normal, amb manca d'aigua, i amb estrès hídric un cop el blat de moro ha florit. Els resultats evidencien que les pèrdues de producció poden arribar fins als 3.000 quilos per hectàrea. A més, la sequera també afecta l'alçada de la planta, la mida dels grans i afavoreix la proliferació de fongs. La fundació farà servir l'anàlisi per estudiar introduir el reg gota a gota als conreus del Baix Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.