Punt divers

Els organitzadors d'una festa de Cap d'Any a Platja d'Aro canvien la 'tarifa plana' d'alcohol per sis consumicions

COMARQUES GIRONINES

Els organitzadors de la 'MegaFesta de Cap d'any' en el local 'Be Out' de Platja d'Aro ha eliminat el reclam on oferia 'tarifa plana' d'alcohol de la publicitat. La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) ja havia denunciat davant la consellera de Salut aquesta festa perquè consideraven que incitava a la 'ingesta incontrolada' d'alcohol i creava 'competència deslleial i mala imatge' a la resta del sector. Per això, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boada, ha afirmat que valoren 'molt positivament' que hagin optat per retirar la 'tarifa plana de consumicions' de l'anunci de la festa de Cap d'Any.

Tot i això, Boada lamenta que estiguin 'jugant amb el límit' i amb 'l'ambigüitat' de la Llei 20/85 de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència i que, després de retirar el reclam, al cap d'una hora ofereixen als clients sis consumicions amb una entrada de 30 euros. Segons Boada es tracta també d'una incitació al consum d'alcohol i, per això, afirma que no han retirat la denúncia. 'Ara està en mans de la Conselleria de Salut', ha detallat Boada.

Actualment al web on anuncien la festa ja no s'hi pot llegir la frase que utilitzaven de reclam oferint una 'tarifa plana' en consumicions alcohòliques però sí que anuncien que amb l'entrada de 30 euros donaran sis consumicions als clients. La Fecasarm ha decidit mantenir la petició dirigida a la consellera de Salut, Marina Geli, on li demanen que es modifiqui la Llei 20/85 perquè hi introdueixin la prohibició explícita de fer ús d'aquest tipus de reclams publicitaris. 'Es tallaria d'arrel la possibilitat que es tornessin a produir aquest tipus d'actituds en el futur tot aprofitant l'ambigüitat del text legal actual', afirmen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.