Punt divers

Una col·lecció de contes infantils difon les llegendes del Pla de l'Estany entre els més joves

COMARQUES GIRONINES

Les llegendes del Pla de l'Estany es recolliran en una col·lecció de contes il·lustrats per a un públic infantil amb el nom de 'Contes de Llegenda'. Es tracta d'una iniciativa del Consell Comarcal del Pla de l'Estany que es proposa donar a conèixer aquesta part de la cultura popular entre els més joves. De moment, ja es pot trobar a les llibreries el primer número dedicat a 'L'estany de Banyoles', amb text d'Àngel Vergés i il·lustracions de Jordi Garcia. Se n'han editat 600 exemplars i és un dels onze contes -un per municipi- que es publicaran durant els pròxims dos anys. Està previst que també es distribueixin a les escoles de primària.

'L'estany de Banyoles' és una adaptació de la llegenda de Joan Bru, publicada l'any 1868, on s'expliquen dues històries relacionades amb la formació de l'estany, la d'en Morgat (al conte el protagonista es diu Joan) i la que parla d'un senyor feudal molt dèspota que vivia en un castell. A través dels contes, es vol difondre una part de la cultura popular que els joves de la comarca desconeixen i per això la col·lecció estarà integrada per un total d'onze títols, un per municipi.

El president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay, ha explicat que aquesta és la primera publicació que editen pensant en els més joves i esperen que les escoles també les utilitzin a les aules. El primer número ja es troba a les llibreries i està previst que també se'n distribueixin alguns exemplars per al fons de les biblioteques de les escoles de primària de la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.