Punt divers

Els Reis d'Espanya presideixen la reunió les Patronat de la Fundació Gala-Salvador Dalí a Figueres

COMARQUES GIRONINES

Els Reis d'Espanya, Joan Carles i Sofia, han presidit aquest dimarts la reunió del Patronat de la Fundació Gala-Dalí a Figueres, de la qual en són presidents d'honor. A la seva arribada, unes 400 persones els han esperat a les portes del Museu Dalí i els han rebut amb aplaudiments. El fort desplegament policial ha impedit que un grup de manifestants antimonàrquics es poguessin acostar al museu però no hi ha hagut incidents. A la reunió, que s'ha celebrat per aprovar els comptes del 2008, també hi ha assistit la Infanta Cristina que és patrona vitalícia de la fundació. La última visita dels Reis al museu va ser el 1994 quan es va inaugurar el nou espai Dalí Joies.

Els Reis han arribat a dos quarts d'una a les portes del Museu Dalí on els esperaven uns 400 ciutadans que els han aplaudit. Cap veu discordant s'ha sentit entre la gent que cridava 'Visca el rei!' ja que un fort desplegament policial ha impedit que una manifestació convocada per Maulets s'acostés al recinte. A l'arribada, els Reis han estat rebuts per la Infanta Cristina, el ministre de Cultura, César Antonio Molina, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, el president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ramon Boixadós i l'alcalde de Figueres, Santi Vila.Un cop els Reis han saludat als ciutadans que s'havien acostat al museu, s'ha celebrat la reunió de la fundació per aprovar els comptes del 2008, un any durant el qual van passar 1.274.000 persones pel triangle dalinià, és a dir, pel museu de Figueres, la casa de Portlligat i la casa-museu de Púbol.Després els Reis han visitat el quadre de Dalí 'La persistència de la memòria', una obra que ha estat exposada temporalment dos mesos al museu de Figueres i que demà retorna ja al museu d'art modern, MOMA, de Nova York, on pertany a la col·lecció permanent. Un cop acabada la reunió els monarques i els patrons de la fundació s'han fet una foto de grup i els Reis han presidit un dinar per a 50 persones que s'ha servit sota la cúpula del Museu Dalí de Figueres. Els precedents La darrera visita dels dos monarques a les instal·lacions del museu va ser el 1994, quan van inaugurar l'espai Dalí Joies, unes noves instal·lacions que obria el museu. Va ser el 2003 quan el Rei Joan Carles també va anar a Figueres per inaugurar formalment l'Any Dalí, tot i que l'efemèride dels 100 anys del naixement de l'artista empordanès es celebrarien durant el 2004, just quan es complien 100 anys del seu naixement.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.