Punt divers

CCOO afirma que el difícil accés a les hipoteques complica també la compra d'habitatge de protecció oficial

PONENT

El president de la Cooperativa Habitatge Entorn de CCOO, Jordi Giménez, s'ha mostrat preocupat aquest dimecres a Lleida perquè, segons ha dit, amb la crisi fins i tot es pot fer difícil aconseguir un habitatge protegit en règim concertat, ja que 'el que té suficients diners per obrir una hipoteca, no entra en els barems de la protecció oficial'. Giménez ha afegit que, per contra, qui necessita comprar habitatge protegit perquè té pocs recursos té difícil accedir a una hipoteca. La Cooperativa Habitatge Entorn i l'Ajuntament de Lleida han lliurat aquest tarda 28 nous pisos de protecció oficial construïts en règim concertat a l'Avinguda Prat de la Riba, al barri de Pardinyes.

Aquests habitatges, d'uns 74 metres quadrats, han tingut un cost mitjà de 140.000 euros.

Giménez ha explicat que en l'habitatge protegit els compradors es troben 'amb el mateix problema que tothom, l'accés al crèdit'. En el cas dels propietaris dels pisos entregats aquest dimecres, ja han avançat 24 quotes prèvies de 550 euros. Els 28 adjudicataris finals han sortit d'una llista municipal de mig miler de sol·licituds. 'Això demostra que la demanda existeix, per tant falta que aquests demandants puguin tenir accés a les hipoteques per poder tenir accés també a l'oferta d'habitatge', ha afegit Giménez.

La Cooperativa Habitatge Entorn de CCOO ja ha lliurat a Lleida 186 pisos, i en té projectats 80 més a la zona Copa d'Or. A banda, en els propers mesos la Generalitat i la Paeria tenen previst adjudicar 158 nous habitatges de protecció oficial, 70 a Països Catalans, i 88 al barri de Pardinyes. L'octubre passat es van adjudicar dues promocions de 24 habitatges de lloguer social per a joves al Centre Històric de la ciutat. A més, hi ha projectes engegats al carrer Cavallers. L'Empresa Municipal d'Urbanisme promourà també un nou edifici de 73 habitatges de protecció oficial a la zona SUR-2.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha qualificat el projecte de Prat de la Riba d''excel·lent' ja que respon a la necessitat del país de promoure l'habitatge protegit. A banda, però, ha destacat que l'edifici es trobi al barri de Pardinyes, 'fet que fa visible la connexió del conjunt de la ciutat que possibilita el Pla Especial de l'Estació, per connectar els barris'. Ros també ha celebrat que projectes d'aquestes característiques 'ajudin a generar ocupació al sector de la construcció'.

Per la seva banda, el secretari general de Comissions Obreres, Josep Maria Baiget, considera que cal estar orgullosos per la suma d'esforços entre l'administració local i el compromís del sindicat. 'En aquests caos, un i un han de fer més que dos, i això és un gra de confiança per la ciutadania', ha declarat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.