Punt divers

La central nuclear d'Ascó efectua el seu simulacre anual amb un succés classificat amb un nivell 4

CAMP DE TARRAGONA

La central nuclear d'Ascó (Ribera d'Ebre) ha realitzat el preceptiu simulacre anual, d'acord amb els requeriments establerts en el seu Pla d'Emergència Interior (PEI). El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha realitzat un seguiment integral de l'exercici, tant sobre el terreny com des de la seva Sala d'Emergències (SALEM). El simulacre, iniciat a les quan passaven cinc minuts de les deu del matí, s'ha originat amb una fallada en el transformador principal de la central ocasionant la desocupada automàtica del reactor i un augment de l'activitat en el circuit primari. Un succés d'aquesta naturalesa hauria estat classificat amb un nivell 4 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

Durant tot l'exercici, el CSN s'ha mantingut en permanent comunicació amb les autoritats involucrades en la resolució de l'emergència Els responsables de l'ens han fet el seguiment del simulacre en la línia de donar suport als responsables de la central en les seves actuacions per a la recuperació de les condicions de seguretat i, per un altre, assessorant al director del Pla d'Emergència Exterior en el procés de presa de decisions, recomanant-li les mesures de protecció radiològica que havien d'adoptar-se. El titular de la central ha arribat a declarar la categoria IV (Emergència en l'emplaçament) del seu Pla d'Emergències Interior i el CSN ha activat de forma immediata la seva Organització de Resposta davant Emergències arribant fins al nivell 3, manera de resposta ampliada.Durant l'exercici s'ha simulat també una emissió de radioactivitat a l'exterior i el CSN ha recomanat a la subdelegació del govern de Tarragona l'evacuació i profilaxis radiològica en el ràdio de 3 km així com el confinament, la profilaxis radiològica i el control dels accessos en 10 Km al voltant de la central.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.