Punt divers

Els efectius policials de la presó de Lledoners reforcen la dotació de Mossos al territori

CATALUNYA CENTRAL

Els efectius policials destinats al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), reforcen, des que la presó va començar a funcionar el mes de novembre, la dotació de Mossos al territori. Així ho ha explicat l'intendent de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius. Els efectius que donen servei a Lledoners no formen part de la dotació de 750 agents destinats a les comarques centrals, però segons Esquius, sí que es posen a la disposició dels comandaments regionals per donar suport al territori un cop han completat les funcions que tenen assignades. Això permet pal·liar les baixes d'efectius que hi ha hagut al cos policial i que estan pendents de cobrir.

La dotació que garanteix la seguretat a la presó de Lledoners i que fa els serveis de trasllats al centre penitenciari depèn dels serveis centrals dels Mossos d'Esquadra, però segons ha explicat Miquel Esquius, un cop fet els trasllats o bé en el cas que no hi hagi, part d'aquests efectius policials s'ofereixen als comandaments territorials per donar suport. Bàsicament, aquestes patrulles reforcen la seguretat a la comarca del Bages.

En aquests moments, la dotació policial a la Regió Central és d'uns 750 efectius. Esquius reconeix que està per sota del que pertocaria al territori, ja que part dels agents que hi estaven destinats s'han desplaçat per prestar servei en altres àrees del territori on s'ha completat el desplegament dels Mossos d'Esquadra.

Part d'aquestes places, que Esquius no ha quantificat, han quedat per cobrir i estan pendents que surtin les noves promocions de l'Escola de Policia de Catalunya per poder pal·liar aquestes mancances. No obstant això, afirma el cap policial, aquesta disminució d'efectius no té incidència en el servei, ja que es cobreix amb hores extres i amb el suport que es rep de les dotacions destinades a Lledoners.

Pel que fa als efectius, Esquius destaca també que els serveis centrals dels Mossos d'Esquadra fan serveis de suport al territori que no estan comptabilitzats en la dotació policial de la Regió Central.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.