Punt divers

Salt arriba als gairebé 3.000 aturats el mes de març

La població de Salt ha arribat als 2.868 aturats el mes de març d'aquest any. Aquesta xifra suposa un índex d'atur del 13%, la majoria entre la població immigrant i és que 1.552 de les persones sense feina són de nacionalitat estrangera. Tot i que a la població hi ha persones aturades 'molt diferents', el perfil del desempleat és un home, d'entre 35 i 45 anys, estranger, amb un nivell formatiu baix i que treballa al sector dels serveis, segons ha explicat la directora de l'Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de Salt, Sara Carreras. Per això, un dels objectius de l'OPE és oferir formació per donar-los més possibilitats de trobar una nova feina.

L'augment de l'atur i la crisi econòmica es fa notar sobretot sobre la població nouvinguda a Salt. Si a la població l'índex d'atur és del 13%, els aturats de nacionalitat espanyola són l'11% i el percentatge augmenta fins el 15% en el cas de les persones de nacionalitat estrangera. Un dels principals 'problemes' que troben a l'hora de buscar feina és el nivell formatiu baix. Per aquest motiu, Sara Carreras ha explicat que un dels objectius de l'OPE és incidir en la formació per augmentar el perfil dels treballadors i que puguin trobar una nova feina amb més facilitat.De fet, l'OPE -que va obrir les portes fa un any i quatre mesos- ha assolit subvencions per valor de 900.000 euros provinents de diferents administracions que han tingut impacte, sobretot, en salaris per a persones. Així, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha explicat que 500.000 euros han anat a parar en salaris directes per a 60 persones que han tingut feina 'ni que sigui temporal' a través de plans d'ocupació. A banda de la formació, un dels objectius de l'OPE també és 'gestionar' les ofertes de treball. La borsa de treball compta amb unes 700 persones inscrites que busquen una feina o volen canviar la que tenen. Carreras ha explicat que la funció de l'Oficina també és buscar 'complicitats' amb les empreses per a buscar feina, per exemple, per als familiars reagrupats que arriben amb permís de residència però no de treball. Cinc eixosL'OPE treballa en cinc eixos: el servei d'ocupació i formació, el servei d'empresa, el servei d'emprenedoria, el servei de promoció de la ciutat i el servei d'igualtat d'oportunitats. En el d'ocupació i formació, preveuen ampliar els plans d'ocupació. Mentre que durant aquest temps han fet el dels agents cívics i el de brigada de neteja i manteniment urbà, ara estan estudiant afegir-se a Medi Ambient, noves tecnologies, serveis a la comunitat o el taller ocupacional d'ajut al domicili.A banda els tallers d'ocupació, també s'han format una trentena de persones en els cursos de zelador sanitari, auxiliar d'infermeria en geriatria o alfabetització digital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.