Punt divers

Detinguts dos homes amb més de mig quilo de cocaïna a la Seu d'Urgell

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous, Ramon Antonio A. B., de 50 anys, i Nelbin Antonio H. B., de 52 anys, tots dos nascuts a la República Dominicana i veïns de la Seu d'Urgell, per la possessió i distribució de cocaïna. Segons fonts policials, els dos homes van ser detinguts després d'arribar de Madrid on, presumptament, haurien adquirit més de mig quilo d'aquesta droga, valorada en 34.293,88 euros, tot i que, després de ser manipulada, podria arribar a tenir un valor de 80.000 euros. Les detencions són fruit d'una investigació iniciada al març pels mossos en tenir coneixement que des d'un locutori del carrer Llorenç Tomàs i Costa de la Seu s'efectuaven vendes al detall de cocaïna.

En tenir coneixement que des del locutori es venia droga, la policia van iniciar dispositius de control que van permetre constatar que pels carrers del voltant de l'establiment investigat, s'efectuaven transaccions de droga, més concretament de cocaïna. Els mossos van iniciar dimecres el seguiment de dos sospitosos després que la policia sabés que els dos homes havien sortit de la comarca dirigint-se a Madrid per tal de comprar les substàncies estupefaents que, posteriorment, venien a la Seu d'Urgell. Així, dijous la policia va detenir a Castellciutat (Alt Urgell) a Antonio H. B. quan duia amagades en una motxilla 55 càpsules amb cocaïna al seu interior, amb un pes total de 569,46 grams. Posteriorment, la policia va detenir a la Seu d'Urgell al segon implicat en els fets, Ramon Antonio A. B.  Després, els mossos van entrar als domicilis dels detinguts, un al carrer Josep Zulueta i l'altra al Passeig del Parc de la Seu d'Urgell, on van trobar estris per tallar i preparar la droga per poder ser venuda, bàscules de precisió, joies, telèfons mòbils i armes prohibides -navalles tipus papallona, esprais de defensa i munició per armes de foc-. Segons els mossos, la quantitat de droga intervinguda és la més gran localitzada fins al moment a la comarca de l'Alt Urgell motiu pel qual consideren clausurat un dels punts de distribució més importants de cocaïna de la zona. Els detinguts van passar dissabte a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la Seu d'Urgell. El jutge va decretar l'ingrés a presó de Nelbin Antonio H. B. mentre va deixar en llibertat amb càrrecs a l'altre detingut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.