Punt divers

Finalitza el judici per la mort del cuiner de l'alberg de temporers d'Aitona, a l'espera del veredicte del Jurat Popular

El judici per la mort del cuiner d'un alberg de temporers a Aitona (Segrià) el setembre de 2007 s'ha donat per tancat en la segona jornada després de totes les declaracions de l'acusat, testimonis i pèrits. No serà fins aquest dimecres quan el jurat popular començarà la deliberació. Fiscalia i defensa demanen 10 anys de presó per l'únic acusat, Jun Niu, que ha confessat ser l'autor de l'homicidi. Tot i així discrepen sobre una possible actuació en defensar-se d'una agressió de la víctima, que ningú ha confirmat i que fiscalia descarta.

En un judici amb autor confès, el Jurat Popular només pot discrepar ara sobre la pena final a imposar. Al final del judici el Ministeri Fiscal i l'advocat de la Defensa no han coincidit en el desenvolupament de l'acció homicida. Està clar que Jun Niu va entrar a la cuina de l'alberg i va clavar dues ganivetades a José Carlos da Silva, el cuiner. El Ministeri Fiscal creu que ho va fer com una acció directa, sense discussió prèvia -com asseguren els presents-, i descarta la legítima defensa. En canvi, l'advocat manté que hi va haver una baralla que els testimonis no van veure fins que no 'va pujar de to'. La mala relació que hauria mantingut Jun Niu amb el cuiner, quan va treballar a l'explotació, sumat al seu caràcter anòmal, reservat i asocial, haurien pogut provocar una ofuscació en l'acusat, que l'hauria portat a matar José Carlos da Silva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.