Punt divers

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar instal·larà plaques solars fotovoltaiques als sostres dels edificis municipals

TERRES DE L'EBRE

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) preveu a curt termini treure partit de l'energia solar instal·lant plaques solars fotovoltaiques en diferents edificis públics de la població per al seu propi abastiment. Concretament, la previsió és que s'instal·lin la mateixa casa de la vila, el mercat, el poliesportiu, l'escola Sant Jordi, l'IES, la llar d'infants, l'Escola Nàutico-Pesquera, el poliesportiu, el camp de futbol, les piscines, les brigades municipals i el cementiri. Amb aquesta iniciativa, el consistori calero vol ser capdavanter a nivell municipal en l'ús i promoció de les energies sostenibles i netes així com estendre l'exemple entre diferents entitats i empreses de la població.

El consistori argumenta, a més, que de forma indirecta el funcionament de les plaques solars en els edificis de la localitat, a banda dels reduïts efectes sobre el medi ambient, 'té l'avantatge afegida que l'energia elèctrica que generin s'utilitzarà per abastir els mateixos locals on estan instal·lats, estalviant així despeses en costos'.El regidor de Medi Ambient de l'Ametlla de Mar, Xavier Llambrich, ha explicat que aquesta és una de les 'apostes' que el consistori impulsa per fomentar l'ús d'energies renovables. 'Hem confeccionat un catàleg de sostres susceptibles de poder albergar aquestes estructures i amb això volem preparar un plec de clàusules perquè es presentin a un concurs públic les empreses que estiguin interessades en el projecte', ha declarat.. En aquest concurs, segons argumenten des del govern municipal de CiU, 'tindran prioritat' les empreses del municipi 'instal·ladores de plaques fotovoltaiques que treballin a la població i siguin competitives' en el marc de la 'política d'afavorir que tinguin feina empresaris i treballadors locals que duu a terme el govern municipal'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.