Punt divers

El president del Pla d'Urgell vol responsabilitats per l'oblit de l'Estany d'Ivars al mapa turístic del Govern

PONENT

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Joan Reñé, ha qualificat de 'falta de respecte envers al territori' el fet que el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) hagi editat un mapa turístic de Catalunya on no hi figura l'Estany d'Ivars i Vila-sana. L'error s'ha produït en l'edició d'un mapa del 2008, data posterior a l'inici de les tasques de recuperació d'aquesta zona humida del Pla d'Urgell. En aquest sentit, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha dit que pel Govern el Pla d'Urgell no existeix i ha acusat l'executiu de no veure-hi més enllà de Collserola, el Barcelonès i el Baix Llobregat.

Segons ha explicat Joan Reñé, el fet que l'Estany d'Ivars i Vila-sana no surti en l'edició d'aquest mapa l'atribueix a un descuit, però considera que les responsabilitats per part del Departament s'han d'assumir igualment. Per Reñé, obviar l'estany, amb l'esforç d'inversió i de treball que hi ha al darrera mereix demanar aquestes responsabilitats.

Per la seva part, el director dels serveis territorials a Lleida del DIUE, Vidal Vidal, ha assegurat que el fet que no aparegui l'estany d'Ivars i Vila-sana al mapa turístic ha estat un 'error d'impressió' i que ho corregiran 'de forma immediata'. Al mapa, que detalla els principals punts turístics de les quatre demarcacions catalanes, apareix l'estany de Banyoles però en canvi, ignora la zona humida més gran de la Catalunya interior que és l'estany d'Ivars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.