Punt divers

Benach acosta als alumnes d'escoles de Lleida la història i la tasca que desenvolupa el Parlament de Catalunya

El president del Parlament, Ernest Benach, ha explicat aquest dimecres als alumnes de dues escoles de Lleida la història i el funcionament de la cambra catalana en el marc del projecte educatiu 'El Parlament a les aules' que pretén acostar als alumnes de primària i secundària del país la tasca que es desenvolupa al Parlament. En la primera de les visites, al CEIP Pardinyes, Benach ha rebut preguntes sobre la crisi, la Llei d'Educació de Catalunya, sobre la immigració, entre d'altres de caire més personal. Posteriorment, el president del Parlament ha rebut les preguntes dels alumnes del col·legi Lestonnac, també de la capital del Segrià.

Durant la trobada amb els alumnes del CEIP Pardinyes de Lleida, Ernest Benach, ha explicat la tradició dels catalans per la pau enlloc de conflictes, fet que va donar lloc a la creació de la Generalitat. També ha exposat als més joves com la cambra legislativa catalana ha arribat fins al dia d'avui; el funcionament de la mateixa; la tasca que fan els diputats; o quin és el procés que segueix una llei abans de ser aplicada. El president del Parlament ha destacat la importància que suposa explicar als més joves conceptes com aquests ja que 'el futur l'hem de construir entre tots' i, per això, 'cal que els joves s'impliquin i siguin actius amb els problemes que els són més propers' -de la seva escola o del seu barri-. Benach ha afirmat que els centres educatius 'són espais centrals de formació i educació dels ciutadans de la Catalunya del futur'.  A banda de les preguntes que han fet i d'escolar les respostes de boca del president del Parlament, els alumnes també rebran, per treballar-ho a les aules, material sobre el funcionament i la història del Parlament així com un conjunt de llibres de la cambra que es lliuren a la biblioteca de cada centre i una xapa d'obsequi que rebran els alumnes. L'objectiu del projecte 'El Parlament a les aules' és fer de la cambra catalana una institució 'més oberta, propera a la ciutadania i adaptada a les necessitats del segle XXI'. Per això, amb les visites als centres educatius serveixen perquè els alumnes puguin conèixer el funcionament de la cambra legislativa catalana. El projecte es va posar en marxa al 2008 i s'allargarà fins a finals de la legislatura. Mentrestant, més escoles catalanes podran gaudir de l'activitat. Les següents seran el CEIP Montserratina de Viladecans i l'IES Andreu Nin del Vendrell, que participaran en la iniciativa el 15 de maig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.