Punt divers

Adif acaba les obres al tram entre Faió i Riba-roja d'Ebre, recuperant el servei habitual de trens de mitja distància

Adif ha finalitzat aquest dilluns al migdia les obres de modernització de la infraestructura ferroviària en el tram Faió-Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre), a la línia d'ample convencional Saragossa-Casp-Móra la Nova-Barcelona que va iniciar el passat 21 d'agost, fet que ha permès recuperar el servei habitual de trens de mitja distància que circulen en el trajecte Móra la Nova-Casp. Els treballs, amb 252.309 euros de pressupost, han consistit en la renovació de 810 metres de via en túnel, mitjançant el muntatge de nou carril, travesses i subjeccions. L'objectiu és mantenir en òptimes condicions l'estat de la via i la qualitat de rodada, millorant l'eficàcia i prestacions de l'explotació ferroviària.

Segons ha argumentat Adif, les obres han permès millorar els paràmetresgeomètrics de la via, s'ha augmentat el confort, la seguretat i la regularitat de les circulacions, i s'ha aconseguit optimitzar el manteniment de la infraestructura. Les tasques s'emmarquen en el programa d'actuacions de conservació i millora de la seguretat a la xarxa convencional de ferrocarril, inclòs en el Fons Especial de l'Estat per a l'estímul de l'Economia i l'Ocupació. Les actuacions s'han desenvolupat durant els dies 21, 22, 23, 28, 29, 30i 31 d'agost. A partir d'un quart de dues d'aquest dilluns, 31 d'agost, Adif ha comunicat la recuperació del servei habitual dels trens de mitja distància que circulen en el trajecte Móra la Nova-Casp (Saragossa). Les actuacions s'han programat en període estival, amb l'objectiu de 'minimitzar les afectacions al servei ferroviari'. Amb tot, durant aquests dies ha quedat interromput el servei mitja distància al tram Móra la Nova - Casp i Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera per a les estacions compreses en el trajecte, Móra La Nova, Ascó, Flix, Riba-roja d'Ebre, Faió - La Pobla de Massaluca (Terra Alta), Nonasp, Fabara, Valdepilas i Casp (Saragossa). Entre aquesta última població i Saragossa el servei ha estat cobert amb trens de mitja distància. Per atendre les necessitats d'informació dels viatgers, Adif i Renfe van reforçar els equips d'atenció al client i de seguretat a les estacions afectades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.