Punt divers

El Govern compra una finca forestal de 102 hectàrees a la zona del Mascar, dins del parc natural dels Ports

El Govern ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l'adquisició d'una finca de 102 hectàrees situada al paratge del Mascar, al municipi de Roquetes (Baix Ebre), dins del parc Natural dels Ports. L'adquisició, amb un cost de 140.000 euros, té l'objectiu d'homogeneïtzar la gestió i l'ús públic d'una zona protegida que forma part de la Xarxa Natura 2000, Lloc d'Interès Comunitari i Zona d'Especial Protecció per a les Aus. Concretament, aquest espai es troba dins l'àrea de campeig de diverses espècies d'aus rapinyaires com l'astor ('Accipiter gentilis') i l'àliga calçada ('Hieraetus pennatus').

Segons el mateix Departament, es tracta d'una finca bàsicament forestal que es troba lligada a un espai d'ús públic destinat al lleure i la difusió dels valors naturals del Parc Natural dels Ports. Les finques veïnes són majoritàriament de titularitat pública i la seva gestió és compartida pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i els ajuntaments de Tortosa i Roquetes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.