Punt divers

Els GRAF de Barcelona van estudiar una 'ruta d'escapament' de l'incendi d'Horta quan van veure que estaven en perill

El sergent dels GRAF de Barcelona, Joan Herrera, ha donat a conèixer que l'equip va explorar una ruta d'escapament de l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) quan van veure que estaven en perill a causa de la revifada del foc provocada pel vent. Així ho ha dit aquest divendres a la tarda davant la jutgessa de Gandesa que porta el cas durant una declaració que ha durat cinc hores, tal com ha explicat l'advocat de la família Espinet, Pau Simarro. Segons el lletrat, Herrera ha manifestat que, tot i que quan es veien en perill els GRAF no van emprar la ruta perquè no van rebre cap ordre d'evacuació, quan van voler utilitzar-la una hora més tard no van poder fer-ho perquè ja estava bloquejada pel foc.

Simarro ha concretat que el sergent dels GRAF de Barcelona ha dit que entre les dues i dos quarts de tres de la tarda del 21 de juliol passat l'equip va rebre la primera informació sobre l'increment del vent i del fum i que deixaven de volar els volar mitjans aeris. 'Ha reconegut que, en aquell moment i amb aquesta informació, el correcte hagués estat evacuar, però ningú va donar la ordre', ha continuat l'advocat. Per la seva banda, el lletrat del gabinet jurídic de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Joan Navarro, ha assegurat que, segons es desprèn de les declaracions dels dos testimonis, l'actuació dels comandaments dels Bombers va ser la correcta i 'no hi va haver ni descoordinació ni manca d'informació'.Tot i això, segons Navarro, el sergent dels GRAF de Barcelona ha reconegut que, 'vistes les circumstàncies a dia d'avui, potser sí que haguessin hagut d'evacuar', mentre que 'analitzant la situació en aquell moment, haurien tornat a prendre la mateixa decisió'.Els set bombers del GRAF de Barcelona que també havien de declarar aquest divendres no ho han pogut fer, ja que les declaracions del guaita dels GRAF de Lleida i del sergent dels GRAF de Barcelona s'han allargat durant hores. La jutgessa de Gandesa ha comunicat als set bombers que la seva declaració queda posposada fins a una data encara per determinar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.