Punt divers

L'ACA construeix 2 quilòmetres de xarxa de col·lectors per millorar el sanejament de Sort

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat recentment les obres per construir dos nous col·lectors de prop de 2 quilòmetres de longitud total que milloraran el sanejament de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà. Concretament, els nous col·lectors permetran connectar els nuclis de la Bastida i Bessuí al sistema de sanejament del municipi, en servei des de l'any 1996. El projecte, que té un termini d'execució de 15 mesos, suposarà una inversió de 552.723 euros, dels quals el 80% seran finançats pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.

Aquesta actuació s'emmarca en el Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, que té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Actualment hi ha 371 depuradores en funcionament que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros, segons l'ACA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.