Punt divers

El tenor Josep Carreras manté el seu idil·li amb el Festival de Cap Roig

El tenor Josep Carreras (Barcelona, 1946) ha acudit puntual un any més a la seva cita d'estiu al Festival Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell (Baix Empordà) amb un concert de marcat sabor mediterrani en què ha combinat la sarsuela i diverses cançons d'òpera italiana de compositors de gran prestigi com Rossini o Gaetano Lama. Acompanyat per la soprano valenciana Isabel Rey, el Cor de Cambra del Palau de la Música i la Orquestra Simfònica del Vallès, que ha estat dirigida pel seu nebot David Giménez, Carreras ha començat fort amb la interpretació en solitari de 'Lejana Tierra mía', de l'argentí Carlos Gardel, i de la Cançó d'Amor i de Guerra 'Les neus de les muntanyes', de Rafael Martínez.

Els més de 2.000 espectadors que aquest dissabte s'han aplegat a l'amfiteatre de l'esplèndid Castell de Cap Roig han pogut comprovar, tot i alguna ràfega de vent molest, el bon estat de forma d'una de les principals veus de la lírica internacional. 'Ens agrada en Josep Carreras i sempre és bonic veure'l en un escenari tant preciós', ha comentat la Teresa Vila, veïna de la mateixa Calella de Palafrugell però que acudia per primera vegada al festival baixempordanès. 'Essent d'aquí a prop és la primera vegada que m'hi apropo. Si hagués sabut que havíem d'aparcar tant lluny potser el millor hagués estat venir a peu', ha ironitzat Vila. La Gabriela Ricart, també de Palafrugell, ha mostrat igualment les seves ganes de 'sentir en directe' a Josep Carreras.'Això sí, no sé que cantarà. Vaig una mica a cegues', ha afegit Ricart, que es considera una experta del Festival de Cap Roig. 'Ja havia vingut altres vegades per veure en Bob Dylan o els American Gospel Singers. M'agrada molt l'ambient i l'entorn, és un lloc molt maco', ha assegurat Ricart, que ha gaudit del concert en una posició privilegiada, a mitja alçada i centrada sobre l'escenari. Un altre dels assistents que també esperava amb candeletes el concert de Josep Carreras ha estat el músic i pianista Josep Queralt, natural del Vendrell. 'Sóc un seguidor seu des que va començar la seva carrera i l'he anat a veure innombrables ocasions al Liceu i en d'altres teatres', ha comentat Queralt.'Ja a l'assaig he pogut comprovar que conserva la seva magnífica veu i espero un concert de Carreras com els que estem acostumats a sentir', ha continuat el músic tarragoní. 'Realment, els recitals són el que més m'agrada i els de Josep Carreras, Plácido Domingo i Anna Netrebko són els que avui en dia tenen el nivell internacional més alt', ha insistit Queralt, que ha definit Carreras, que l'any que ve complirà 40 anys de carrera professional, com 'el gran tenor català de dicció perfecta'. Després de les dues primeres cançons el comentari 'segueix en bona forma' era unànime entre els assistents al recital. El duet amb Isabel Rey 'El Dúo de la Africana. Dúo y Jota' ha estat l'encarregat de tancar el primer acte i també ha estat el que ha arrencat més aplaudiments del públic. La segona part del concert ha comptat amb vuit temes de compositors italians. La peça de Rossini 'Carnevale di Venezia' ha trencat el gel i s''ha continuat amb la interpretació d'obres com 'Silenzio Cantatore', de Gaetano Lama, 'Passione', de Nicola Valente o 'Mattinata', de Ruggero Leoncavallo. L'espectacle, que s'ha apropat a les dues hores de duració, s'ha tancat amb 'Core n'grato' de Salvatore Cardillo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.