Punt divers

Visita sorpresa de Laporta a la Jonquera per donar suport al 'sí' a la independència

El president del F. C. Barcelona, Joan Laporta, ha visitat per sorpresa la Jonquera (Alt Empordà), la vila dels seus avantpassats, per donar suport al 'sí' a les consultes sobre la independència. Segons ell, cal votar en aquest sentit per 'dignitat nacional'. Ha afegit que la nació catalana 'té tot el dret a tenir un estat propi' que administri els seus recursos, que 'millori la vida dels homes i dones' i que 'pensi en català'. Veïns de la Jonquera s'han aplegat als Porxos de Can Laporta per sentir les paraules del president blaugrana, qui ha aprofitat per aplaudir la feina feta per la plataforma de la localitat i la de totes les de Catalunya per poder fer possibles les consultes sobiranistes.

'Cal anar a votar perquè ens trobem en una situació en què Catalunya ha de reaccionar' i perquè 'estem en un estat que ha tingut una evolució democràticament, en gran part també gràcies als catalans'. No obstant això ha afegit que quan els catalans volen exercir la seva 'llibertat individual, per promoure els drets col·lectius' aleshores 'la reacció és una agressivitat sense límits, és de desprestigi sistemàtic'. Laporta ha conclòs el seu discurs dient que s'ha desplaçat fins a la Jonquera per 'honorar la memòria de les persones que ens han educat d'aquesta manera, en la defensa de la llibertat i dels drets de Catalunya' i perquè vol 'un món millor per la nostra generació i les properes'. L'acte de suport a la Plataforma La Jonquera pel Dret a Decidir ha estat presentat per l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, qui ha fet d'amfitrió en la rebuda de Laporta. Segons ell, una persona 'compromesa' amb el seu país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.