Punt divers

Sánchez-Camacho proposa un gran pacte a nivell català per lluitar contra la corrupció

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha proposat aquest dijous a Lleida la creació d'un 'gran pacte català contra la corrupció' al qual s'hi haurien d'implicar totes les forces polítiques del país. Camacho ha explicat a més que diputats del PP a Catalunya i Madrid presentaran un paquet de mesures contra la corrupció com l'enduriment de les penes pels polítics corruptes amb una reforma del Codi Penal, i una modificació de la llei de la sindicatura de comptes per fer que les seves recomanacions siguin d'obligat compliment, a més de donar-li capacitat de sancionar.

Sánchez-Camacho ha demanat als partits que treballin per retornar la confiança dels catalans a la política. En concret, ha avisat a Convergència i Unió i el PSC que 'no facin pactes de silenci i siguin transparents amb els temes de la corrupció, arribant fins al final'. La presidenta del PPC ha lamentat l'actitud del PSC i el president de la Generalitat, José Montilla, -amb manca de lideratge, ha dit-, davant els casos de corrupció que han aparegut recentment a Catalunya, i els ha demanat que 'donin explicacions'. Sánchez-Camacho ha instat a la nova oficina antifrau de Catalunya 'a donar fruits' i treballar per convertir la Sindicatura de Comptes en 'un mecanisme de control eficaç, en què els informes siguin immediats'. Sánchez-Camacho ha visitat aquest dijous diverses poblacions del Segrià, per trobar-se amb la militància i preparar les pròximes eleccions municipals. En una roda de premsa a Lleida, Sánchez Camacho ha assegurat que el PP té la intenció de presentar el màxim nombre de llistes possibles amb gent del territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.