Punt divers

L'Escala ofereix aquest estiu el servei de Bicing per fer rutes guiades de la mà del campió de BTT Marc Trayter

L'Escala ha ampliat el servei de Bicing per a aquest estiu amb un total de 40 bicicletes que es podran llogar en cinc punts diferents del municipi, un més que l'any passat. Com a novetat, es podran fer tres rutes guiades amb aquestes bicicletes de la mà del campió de Catalunya de la modalitat marató de bicicleta tot terreny (BTT), l'escalenc Marc Trayter. És una proposta més que l'ajuntament ha posat en marxa per atraure un "turisme esportiu i alternatiu a l'oferta de sol i platja", segons ha explicat la regidora de Turisme, Maribel Calderón, que ha dit que l'ocupació aquesta temporada podria ser lleugerament superior que la de l'any passat –al voltant del 85%–, gràcies al "turisme nacional".

Després de la prova pilot de l'any passat, enguany des de la regidoria de Turisme s'han volgut potenciar les rutes guiades a través del servei de Bicing. Es faran sota l'assessorament del campió de Catalunya de la modalitat marató de bicicleta tot terreny (BTT), l'escalenc Marc Trayter, actualment líder de la Copa d'Espanya de marató i de la Copa Catalana Internacional. Les sortides es faran cada dia, de dilluns a dissabte, al voltant de les deu del matí i s'ofereixen tres itineraris. El primer és els dels Arrossars. Es tracta d'un recorregut de 16 quilòmetres gairebé sense desnivell i d'una durada d'una hora i mitja. Permet veure la plana empordanesa, passant pel costat dels camps de conreu i del rec del Molí. El segon és el de les Fonts. El trajecte és de 20 quilòmetres, amb uns 200 metres de desnivell i una durada de 2,5 hores. És una ruta més de muntanya, que passa per les fonts de Palau Borrell, Sant Feliu de la Garriga i Sant Grau. El tercer i el més llarg és el dels Aiguamolls. Fa 40 quilòmetres, amb un desnivell de 45 metres i una durada de més de tres hores. S'arriba fins a la zona dels Aiguamolls per camins autoritzats i es visita l'observatori Senillosa.

Turisme cultural i esportiu
Les rutes tenen un preu de sis euros si l'usuari aprofita una de les bicicletes del Bicing municipal i de tres euros si n'utilitza una de pròpia. Precisament, amb aquesta proposta es pretén arribar a un "turista que ja no busca només sol i platja, sinó que busca cultura i esport", tal com ha explicat la regidora de Turisme, Maribel Calderón. En aquest sentit, la previsió que es té per a aquesta temporada d'estiu, tot i el context de crisi, és que l'ocupació serà lleugerament superior que la de l'any passat, amb un 85%. "La temporada es podrà salvar gràcies al turisme espanyol, perquè preveiem que el de fora serà inferior que el d'altres anys", ha indicat Calderón. Una altra proposta turística que es posarà en marxa a partir de l'1 de juliol seran les vistes guiades i en diferents idiomes i individuals a les ruïnes d'Empúries. Pel que fa als efectius per a la campanya d'estiu de l'àrea de Turisme, a partir de l'1 de juliol hi haurà en funcionament a l'Escala quatre oficines de turisme, una més que l'estiu passat, a la zona de la Punta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.