Punt divers

L'adjudicació de l'últim tram del Segarra-Garrigues prevista per aquesta setmana s'ajorna al setembre

L'adjudicació prevista per aquest dimarts de les obres del cinquè i últim tram del canal principal del Segarra-Garrigues es farà finalment el setembre, per motius organitzatius d'Acuaebro. Així ho ha assegurat la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, que tot i així creu que 'res dificultarà la construcció de l'últim tram, entre Maldà (Urgell) i la presa de l'Albagés (Garrigues), ja adjudicada'. A banda, els regants confien que la Generalitat pugui defensar la seva posició davant el dictamen de la Unió Europea per haver infringit la sentència sobre l'incompliment de la normativa comunitària de protecció de aus. Precisament aquest dimecres la Comissió Europea es podria pronunciar en aquest sentit.

El president de la comunitat de regants, Josep París, ha explicat que es mantindran 'pendents de la decisió que prengui aquest dimecres la Comissió Europea sobre la sanció que podria imposar per l'incompliment de les ZEPA'. Tot i això, els regants creuen que la decisió final la té el Tribunal de Luxemburg. El president dels regants espera que 'hi hagi temps per arreglar la situació que tant afecta la zona del canal i que no s'endarrereixin les actuacions d'obra'. Segons Josep París 'la Generalitat se'n preocupa, sobretot la conselleria d'Agricultura, i també la de Medi Ambient'. París ha insistit en la necessitat de 'treballar de valent per elaborar els plans d'usos i gestió de les zones ZEPA del canal -Valls del Sió-Llobregós/Belianes-Bellmunt/Vilagrassa-Anglesola/Plans del Sió/Belianes-Preixana/Mas de Melons/Segrià-Utxesa/Bessons (Garrigues)/Vinaixa (Garrigues)- per definir tot el què es podrà fer a cada espai protegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.