Punt divers

El delegat del Govern a Tarragona assegura que l'avaluació ambiental no frena la construcció del Logis Penedès

El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha deixat clar que l'avaluació ambiental del Pla Director Urbanístic per al Logis Penedès (central integral de mercaderies) no suposa 'en cap cas' una aturada en la seva construcció. Així, tot i que el document de Medi Ambient planteja una sèrie de recomanacions que cal tenir en compte a l'hora de fer el projecte, Sabaté ha volgut matisar que l'informe de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat diu explícitament que valora positivament el document urbanístic.

Així, el delegat ha assegurat que les recomanacions ambientals es tindran en compte en la tramitació del projecte, i ha recordat que el pla director del Logis Penedès es planteja amb criteris urbanístics i ambientals. 'S'aposta per establir una àrea de protecció ambiental i paisatgística del connector biològic de la Riera de Marmellar i del Turó del Papiol d'una superfície de 114,75 hectàrees, i també preveu una zona verda de protecció del nucli urbà de Banyeres del Penedès de deu hectàrees més', ha manifestat. Per últim, a través d'un comunicat, el delegat del Govern ha constatat de la necessitat 'd'impulsar aquest projecte logístic al Baix Penedès, una comarca que aquest novembre ha registrat un atur de 9.525 persones'. Sabaté considera el projecte com a 'fonamental' per diversificar l'economia d'aquesta comarca. 'És vital no només per la generació d'ocupació al territori, que s'estima en 2.000 nous llocs de treball directes, sinó també per augmentar substancialment la competitivitat de tot el sistema productiu del Camp de Tarragona', ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.