Punt divers

Baltasar inaugura a Mollerussa la mostra itinerant Habitatge/cat que recorrerà una vintena de municipis catalans

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha inaugurat aquest dissabte l'exposició itinerant Habitatge/cat, organitzada pel Departament, amb l'objectiu principal d'oferir als ciutadans la possibilitat de conèixer els programes i ajuts del Govern per garantir l'accés a l'habitatge als ciutadans de Catalunya. La mostra recorrerà fins al proper mes de juliol una vintena de municipis catalans per explicar de forma gràfica la política d'habitatge actual: l'accés a l'habitatge, la qualitat i la innovació, el pla de futur i les mesures que la Generalitat ha adoptat per fer front a la crisi econòmica.

Tàrrega, Balaguer i Lleida seran les properes localitats per on passarà l'exposició Habitatge/cat.Les persones que visitin la instal·lació coneixeran de primera mà el que li ofereix l'administració per accedir a l'habitatge: habitatge protegit de compra i lloguer, ajuts per comprar i per llogar, ajuts per a l'emancipació dels joves, garanties que dóna la Generalitat als propietaris que volen posar un pis en lloguer, i la xarxa d'habitatges que té l'administració per a persones joves, gent gran i persones amb necessitats específiques d'allotjament. També trobaran les mesures impulsades davant la crisi econòmica que ha provocat noves dificultats en l'accés a l'habitatge, unes dificultats que demanen respostes immediates.L'exposició presenta, igualment, l'oferta d'ajuts i préstecs per a la rehabilitació d'edificis i d'habitatges, quant a la reparació de patologies estructurals, instal·lació d'ascensors, adequació d'instal·lacions comunitàries i incorporació d'elements de sostenibilitat i eficiència energètica. Hi ha un apartat dedicat a la qualitat i innovació per tal de construir amb el menor impacte ambiental i fent servir criteris d'ecoeficiència.Conveni per construir habitatges destinats a persones majors de 65 anysPrèviament a la visita, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, l'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, i el superior general de l'Instituto Religioso Franciscanos de la Cruz Blanca, Miguel Alberto López, han signat un conveni per a la construcció d'un edifici d'habitatges destinats a allotjar a persones majors de 65 anys que es trobin en situació especialment vulnerable.L'Ajuntament de Mollerussa cedeix els terrenys situats a l'avinguda del Canal 47 de la població a l'institut religiós perquè hi construeixi un edifici destinat a allotjaments protegits per a majors de 65 anys. L'Instituto Religioso Francsacons de la Cruz Blanca s'ocuparà de la gestió dels habitatges, que adjudicarà l'empresa pública del Departament, Adigsa, per mitjà de sorteig públic. Un contingent mínim del 3% dels pisos es reservarà a persones amb mobilitat reduïda i un 15% a persones que pertanyin a col·lectius desfavorits.El conveni signat aquest dissabte s'emmarca dins les actuacions del Pla per al dret a l'habitatge 2009-2012, que recull la figura dels allotjaments col·lectius protegits amb l'objectiu de donar habitatge a persones amb necessitats específiques de serveis o tutela.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.