Punt divers

Més de 27.000 alumnes de primària i secundària comencen el nou curs escolar a les Terres de l'Ebre

Un total de 15.757 estudiants de primària i uns 12.000 de secundària han començat aquest dilluns les classes als centres escolars de les Terres de l'Ebre, en una jornada marcada per la normalitat. Mentre que en l'ensenyament primari s'ha experimentat un increment de 159 alumnes respecte el curs anterior -un 1%-, l'alumnat de secundària ha augmentat un 2,9% a l'ESO i Batxillerats i un 18,9% en els cicles formatius. Les Terres de l'Ebre compten aquest curs 2009-2010 amb un total de 2.314 professors. Els centres, com el CEIP Lluís Viñas de Móra d'Ebre, han iniciat el curs amb mesures de prevenció de la grip nova, tot i que els pares consultats per l'ACN no s'han mostrat preocupats al respecte.

Les classes han començat sense incidències als centres d'ensenyament de les Terres de l'Ebre, com el CEIP Lluís Viñas de Móra d'Ebre. La cap d'estudis del centre, Olga Casanova, ha concretat que són 375 els escolars que aquest dilluns han iniciat el nou curs, 'més o menys igual que l'any passat', curs en què el CEIP gairebé va assolir els 390 alumnes matriculats. 'Com que hi ha matrícula viva durant tot el curs, van entrant i sortint nens', ha puntualitzat Casanova. El centre compta amb 35 professors.Pel que fa a la grip nova, la cap d'estudis del CEIP ha destacat que el centre ha pres diverses mesures de prevenció. Així, en una reunió amb l'Ajuntament de Móra d'Ebre, el centre va sol·licitar un augment de les hores de neteja. El col·legi també ha instal·lat dosificadors de paper, saboneres i papereres tapades, perquè els escolars puguin rentar-se les mans i llençar els papers amb què se les eixuguin. 'S'ha fet una mica d'alarmisme però insistirem als alumnes en hàbits com no compartir les ampolles d'aigua', ha afegit Casanova. Mari Fe Altadill, mare de dos alumnes del CEIP Lluís Viñas i membre de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA), s'ha mostrat tranquil·la pel que fa a la grip nova. 'S'han de prendre les mesures que siguin oportunes per tenir tota la precaució i prevenció possible, com en totes les malalties que es puguin contagiar', ha dit. Tot i així, ha remarcat que, en principi, 'el curs comença amb normalitat'. D'altra banda, tal com han manifestat altres pares i mares, Altadill ha explicat que als nens 'els ha costat una mica llevar-se però després s'han aixecat amb ganes perquè després de tantes vacances tenien ganes de retrobar-se amb els amics'.Segons han informat els serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, la plantilla de professorat a primària s'ha reduït en 8 professors -en total, són 1.240-, mentre que l'increment d'alumnat a l'ensenyament secundari ha fet augmentar en 18 els professors -1.074 en total-.El nou curs ha començat amb normalitat a les comarques ebrenques, tot i que en tres centres s'estan duent a terme obres d'ampliació i reforma. Es tracta del CEIP Marcel·lí Domingo de Roquetes (Baix Ebre); el CEIP Daniel Mangrané de Jesús, a Tortosa, i el CEIP Consol Ferré d'Amposta. D'altra banda, l'inici de les classes ve marcat també per les novetats introduïdes pel desplegament de la nova Llei d'Educació i per l'aplicació de les noves tecnologies a les aules, com ara els llibres de text digitals amb què comptaran les aules de sis centres de secundària del territori, novetat que afectarà 368 alumnes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.