Punt divers

El nou jutjat de Vielha podria obrir portes a començaments del 2010

Amb les obres de condicionament del nou jutjat de primera instància de Vielha, les previsions inicials són que a inicis del 2010 pugui entrar en funcionament. Mentre duren les obres es mantenen operatives les antigues dependències judicials així com l'espai habilitat per al registre civil a l'edifici de les oficines tècniques de l'Ajuntament de Vielha e Mijaran. El nou jutjat de Vielha, ubicat a la recent inaugurada plaça Mossèn Joan Caseny, disposarà de 543 metres quadrats repartits en cinc plantes. L'amplitud d'espais millorarà l'atenció als ciutadans, segons ha declarat l'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices. La inversió de l'obra per habilitar el nou jutjat ascendeix a 167.500 euros.

El nou edifici, a diferència de l'anterior, suprimeix les barreres arquitectòniques i s'adapta a la nova normativa antiincendis. A la planta soterrani de l'edifici s'ubicarà la sala d'espera, la sala de procuradors i advocats, l'arxiu de l'oficina judicial així com la zona de detinguts. A la planta baixa hi haurà el registre civil, sala d'espera i una sala multiús. La resta de plantes es destinaran a les oficines per a treballadors. Segons els tècnics encarregats de l'obra, es preveu que el proper mes de novembre ja estigui finalitzada, de forma que l'obertura de les noves dependències judicials podria fer-se efectiva a inicis del 2010. L'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, es mostra molt satisfet amb l'avenç de les obres i amb la millora del servei a la ciutadania que aquest fet representa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.