Punt divers

Tortosa consensua el nom del primer Defensor de la Ciutadania del municipi

Joaquim Ricart Baubí, vinculat al món del futbol i empleat de la banca, serà el primer Defensor de la Ciutadania de Tortosa. Així ho ha anunciat l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), que ha assegurat que el nom compta amb el consens de tots els grups municipals. Tot i que el reglament per a la creació de la figura del Defensor de la Ciutadania es va aprovar al juny del 2002, cap dels governs municipals havia proposat, fins ara, un nom per ocupar aquest càrrec de vocació voluntària i gratuïta. Està previst que el Defensor de la Ciutadania tingui un despatx a la primera planta de l'Ajuntament de Tortosa i que comenci a treballar el pròxim mes de novembre.

La proposta es formalitzarà aquest dilluns en junta de portaveus i després serà ratificat en comissió de govern, i en el pròxim ple s'aprovarà el seu nomenament.L'alcalde ha explicat que el Síndic de Greuges havia ofert a l'Ajuntament de Tortosa de prestar a la ciutat la funció del Defensor de la Ciutadania, però que s'ha optat per designar específicament una persona d'acord amb el mandat expressat pel ple municipal l'any 2002.Entre les tasques que tindrà el Defensor figura 'atendre qualsevol queixa o consulta relacionada amb l'administració, essencialment la municipal, proposar fórmules de conciliació per resoldre queixes i presentar al ple un informe anual de la seva activitat'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.