Punt divers

Esquerra demana per a l'Espluga de Francolí el Centre d'Acollida Turística que ha desestimat Montblanc

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Espluga de Francolí demana que el Centre d'Acollida Turística (CAT) que havia d'anar a Montblanc no marxi de la comarca i que es posi al polígon de les Eres, al costat de la N-240. Esquerra, que es troba a l'oposició al consistori de l'Espluga, s'ofereix a l'Ajuntament per treballar conjuntament per aconseguir el CAT 'per a la comarca i per al poble'. El portaveu d'ERC, Ferran Civit, ha declarat a l'ACN que no es pot perdre aquest 'pol d'atracció turística' i que es poden buscar recursos per finançar-ho, mentre l'alcalde David Rovira (CiU), creu, igual que a Montblanc, que la proposta és 'inviable' i que ERC 'fa bullir l'olla'.

L'Ajuntament de Montblanc va anunciar que abandonava el projecte -finançat a parts iguals per la Generalitat, l'Estat i l'Ajuntament- per manca de pressupost. A fi de 'no perdre aquest pol d'atracció de turistes per a la Conca de Barberà', Esquerra demana que el CAT es traslladi riu Francolí amunt -6 quilòmetres enllà, especifica Civit- sense moure's de la comarca de la Conca.A més, segons ERC, el CAT seria un 'bon puntal' per al poble per refermar el seu posicionament de porta d'entrada del parc natural de les Muntanyes de Prades-Bosc de Poblet, del monestir de Poblet i, sobretot, de l'oferta museística de la vila -la Cova-Museu, el renovat Museu de la Vida Rural, el Museu del Vi al celler cooperatiu de Domènech i Montaner i el futur museu de la Fassina. I.De la mateixa manera, afegeix ERC, també serviria per donar impuls a les empreses de turisme actiu, als comerços, bars i restaurants, així com a la ruta turística templera i hospitalera que es vol habilitar pel casc antic. 'Fer bullir l'olla'Precisament la rehabilitació i consolidació del casc antic, inclòs als ajuts de la Llei de barris del 2008, és la prioritat de l'equip de govern. 'Ara ens hem de centrar en això', ha declarat l'alcalde David Rovira, que considera que la proposta d'ERC 'no és realista' i per tant només és per 'fer bullir l'olla'. Segons Rovira, 'calen dues coses que no tenim: els diners i els terrenys'. Amb tot, l'alcalde no descarta parlar del tema si la Generalitat reitera la seva voluntat de mantenir un CAT a la Conca de Barberà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.