Punt divers

Conveni entre l'Hospital de la Val d'Aran i el del Mar de Barcelona per ampliar la plantilla aranesa de metges

El Espitau Val d'Aran i l'Hospital del Mar de Barcelona han signat un conveni per tal d'impulsar una aliança estratègica per reforçar les prestacions sanitàries i assistencials de la sanitat pública aranesa. El conveni permetrà incorporar dos nous metges de medicina interna, sumant-se al resident de l'Aran, recolzat per professionals de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona. Els nous facultatius desenvoluparan la seva activitat al centre de Vielha durant deu dies al mes. Amb aquestes incorporacions es preveu posar en marxa el servei de quimioteràpia lleu i fer seguiment de les patologies cardíaques, sense necessitat de desplaçar-se a Lleida. L'acord facilitarà la formació contínua de professionals.

La formació dels professionals es podrà fer via telemàtica o mitjançant jornades tècniques organitzades pels serveis de medicina dels dos hospitals. Pel que fa a l'atenció especialitzada, aquesta aglutinarà activitats assistencials, diagnòstiques, terapèutiques i de rehabilitació, així com de promoció de la salut, l'educació sanitària i la prevenció de malalties.La signatura del conveni l'han presidit el director del Servei Aranès de Benestar i Salut, Francesc Fernández, i el conseller delegat del Consorci Marc Parc de Salut de Barcelona, Jaume Raventós. Raventós ha dit que l'objectiu de l'acord és 'oferir als ciutadans de l'Aran els mateixos serveis que es presten a Barcelona'. La consellera de Salut del Conselh Generau d'Aran, Noelia Costa, ha explicat que aquest conveni ajudarà a resoldre la falta de metges al Pirineu i permetrà que la sanitat aranesa augmenti la seva plantilla de professionals pel que fa a medicina interna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.