Punt divers

La Generalitat tanca la mediació entre Sant Julià i Calldetenes per la Font d'en Titus per la impossibilitat d'acord

La Generalitat dona per tancada qualsevol opció d'un acord entre Calldetenes (Osona) i Sant Julià de Vilatorta (Osona) pel conflicte que fa 15 anys que els enfronta per la urbanització de la Font d'en Titus. El director d'Administració Local del Govern, Carles Bassaganya, s'ha reunit aquest divendres amb l'Ajuntament de Calldetenes, a instàncies del consistori, i ha assegurat que descarta qualsevol pacte que desencalli el conflicte després de les reunions mantingudes perquè Sant Julià 'no vol tancar un acord per la via del pacte'. L'equip de govern d'aquest municipi considera que els contenciosos que hi ha oberts estan en una fase tan avançada pel que ja val més la pena esperar què diuen els jutges.

La Font d'en Titus és una urbanització que estava al terme municipal de Calldetenes. Després del decret de la Generalitat, ara, pertany a Sant Julià de Vilatorta, terme que queda més a prop del nucli urbà. Calldetenes però reclama que, com a mínim, rebi una compensació per tota la tramitació urbanística, serveis, impostos i les obres que hi va fer quan es va urbanitzar la zona. Des de llavors s'han interposat diversos contenciosos. Bassaganya ha explicat que des que es va intentar arribar a un acord, per 'evitar 'malgastar recursos i energies' en el conflicte, no hi hagut opció d'arribar a entensa. Des de llavors s'han fet una desena de reunions amb la mediació de la Generalitat que es van tancar l'estiu passat. El director d'Administració Local ha admès que van acceptar fer de mediadors perquè la Generalitat va ser 'particep en negatiu' de l'inici del conflicte quan al seu dia va dictar un primer decret de segregació d'aquest barri que posteriorment la justícia va obligar a modificar. El director d'Administració Local ha admès que durant aquests darreres mesos de negociacions es va arribar a plantejar a través d'un dictamen independent els paràmetres pels que Sant Julià hauria de pagar una indemnització a Calldetenes per la urbanització d'aquesta zona. Tot i això, aquesta indemnització no es va arribar a quantificar perquè no hi havia cap opció d'acord.Aquest passat dimarts encara es va fer una nova reunió a Sant Julià de Vilatorta amb la participació de les diferents parts. Tot i que des de CiU de Calldetenes, a l'oposició, veuen l'opció d'arribar a un acord amb l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Rosell (CiU), la resta de grups polítics de Calldetenes no hi veuen cap opció d'entesa. L'alcalde de Calldetenes, Jaume Mas (ERC), diu que no hi va veure cap canvi d'actitud en la trobada de dimarts. El director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, ha deixat oberta l'opció de reobrir una negociació si Sant Julià 'formalitza un canvi de posicionament'.En la reunió de Bassaganya amb el consistori de Calldetenes hi han assistit regidors de tots els grups polítics d'aquest consistori, tant del govern com de l'oposició. També s'ha convidat a regidors d'ERC de Sant Julià de Vilatorta que 'van demanar assistir a la reunió', segons ha explicat Jaume Mas. En canvi no hi havia el grup de CiU de Sant Julià de Vilatorta, que té l'alcaldia, perquè, segons l'alcalde, no van demanar participar a la trobada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.