Punt divers

El Govern millora el sanejament de la Guingueta d'Àneu amb la construcció d'una depuradora de tipus biològic

El Govern ha impulsat aquest dimarts la millora del sanejament del municipi de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà, amb la construcció d'una depuradora al nucli d'Escaló i les corresponents conduccions per recollir les aigües residuals i portar-les a l'estació depuradora per al seu sanejament. Aquests treballs, que tindran un cost superior als 215.440 euros i que són finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, consistiran en la construcció d'una depuradora de tipus biològic amb capacitat per tractar 84 m3/dia i de prop de 200 metres de xarxa de col·lectors. Mitjançant aquests treballs es possibilitarà aconseguir una millora sanitària i mediambiental de la Noguera Pallaresa.

La duració aproximada de les obres previstes és de cinc mesos, a comptar des de l'ocupació física dels terrenys. Sanejament a Catalunya El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol del 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Són 371 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament que estaran en funcionament amb una inversió total de 1.526 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.