Punt divers

La lluita contra la immigració il·legal, principal objectiu del nou cap de la policia estatal a Tarragona

El nou cap de la policia estatal a Tarragona, Víctor Manuel Fernández, s'ha fixat com a principal objectiu la lluita contra la immigració il·legal i, més concretament, el tràfic de persones i l'explotació sexual. Fernández ha estat nomenat oficialment en el càrrec aquest dijous al migdia, malgrat que ja l'exercia de forma provisional des de fa gairebé un any, en substitució de l'anterior comandament, que va marxar a una altra destinació per motius personals. El nou cap policial a la demarcació ha declarat que pensa acabar la seva carrera professional a Tarragona. El delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit aquest acte de renovació de comandaments policials.

A part de ser nomenat Fernández, fins ara comissari principal, com a nou cap a la demarcació del cos estatal de Policia a Tarragona, també s'ha oficialitzat el nomenament del comissari Francisco Samblás, segon cap de la comissaria de Tarragona, com a cap de la Unitat de Coordinació Operativa a la demarcació.Nombrosos representants dels tres cossos policials -policia estatal, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra- han assistit a l'acte, celebrat a la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Rangel precisament ha destacat la 'cooperació' i 'suma' d'esforços policials per garantir el 'màxim nivell de seguretat possible'.Segons Rangel, l'acte d'aquest dijous evidencia la 'vitalitat' del cos de la policia estatal i l''interès per tenir una dotació amb bons professionals', i ha coincidit amb el nou cap policial en la importància de lluitar contra les xarxes contra l'explotació d'éssers humans, així com també contra el crim organitzat i el terrorisme.Rangel ha afirmat que els 'bons resultats' es posen de manifest, per exemple, en la detenció d'un suposat pederasta, que ha avançat aquest mateix dijous el nou cap policial. Fernández relleva José Juan Ferragut, que ha marxat a Girona per motius personals, després d'ocupar el càrrec des del maig del 2007 fins al febrer passat.Fernández, que durant el seu parlament ha assegurat que pensa mantenir una línia 'continuista', ha reconegut que vol acabar la seva vida professional a Tarragona, recordant que, en el seu moment, ja va rebre una 'acollida immensa' que el va 'atrapar', i que ara no té 'cap interès de sortir de Catalunya, ans al contrari'.La sentència pels terrenys de l'aeroportRangel també s'ha referit a la sentència pels terrenys de l'aeroport -que obliga a retornar-los als antics propietaris-, afirmant que es tracta d'una 'controvèrsia jurídica', no pas 'política'. En aquests casos, segons Rangel, cal 'ventilar-los' davant dels tribunals de justícia i que cada part -Estat i particulars- defensi els seus interessos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.