Punt divers

Roben de nit uns 400 metres de cable telefònic als Hostalets d'en Bas i 200 veïns es queden sense línia

Uns 200 veïns dels Hostalets d'en Bas (Garrotxa) s'han quedat sense telèfon ni Internet després que uns lladres robessin aquesta passada nit uns 400 metres de cable d'un pal instal·lat a l'entrada del poble en una zona apartada. Segons ha explicat l'alcalde, Miquel Calm, els afectats han donat l'avís i posteriorment s'ha descobert que l'origen de l'avaria era el robatori d'aquest tram de cable, que els lladres haurien arrencat per vendre'n el coure. El consistori ho ha denunciat als Mossos d'Esquadra i a mig matí operaris de Telefònica ja estaben treballant en la substitució de la línia afectada. Es preveu que durant el dia el servei quedi restablert, si bé la companyia no ha donat cap previsió.

El tram de cable robat es troba just al costat del camp de futbol d'Hotalets d'en Bas, un poble que pertany al municipi de la Vall d'en Bas (Garrotxa), en una zona apartada i fora de l'àrea urbana. Els lladres han pujat de nit pel pal, aprofitant els esglaons que hi ha per a solucionar avaries, i han tallat uns 400 metres de cable. Un cop a baix, han obert el conducte de plàstic i se n'han endut el coure de l'interior per vendre'l. L'alcalde del municipi, Miquel Calm, s'ha mostrat preocupat per l'incident, que tot i que pugui semblar anecdòtic, ha deixat sense servei a 200 veïns del poble i ha assenyalat que les conseqüències haurien pogut ser molt pitjors si el cable robat hagués estat el que dóna servei a la zona urbana. 'Tenim un problema generalitzat', ha afirmat, donat que es tracta d'un mercat 'molt complicat de controlar'. 'El que no podem exigir és que els Mossos d'Esquadra vigilin aquests robatoris' perquè és de molt mal controlar, sobretot perquè no hi ha riscos per aquells que manipulen aquestes línies, que no tenen corrent elèctrica. Operaris de Telefònica han començat a treballar a mig matí en les tasques de substitució del cable. L'Ajuntament espera que durant el dia es pugui restablir el servei, però la companyia no els ha donat cap previsió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.