Punt divers

Manlleu, Olot, Ripoll i Berga entren a la gestió de la Universitat de Vic, que no tanca les portes a Manresa

Vic i Manresa reprendran els contactes al entorn dels seus projectes universitaris. L'alcalde de Vic i president de la Fundació Universitària Balmes, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha anunciat que dimarts va rebre una trucada de l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí (PSC), on li proposava 'reiniciar' els contactes després que les diferències existents entre els posicionaments d'una i altra part portessin al trencament de les negociacions. L'alcalde osonenc diu que seria 'bàsic' que Manresa participés en en el projecte de la Universitat de Vic (UVic), gestionada per la fundació Balmes. Aquest dijous s'ha 'simbolitzat' l'entrada com a patrons dels alcaldes de Manlleu (Osona), Olot, Berga i Ripoll.

L'alcalde de Vic diu que després d'incorporar aquests quatre ciutats interiors de Catalunya un acord d'algun tipus en matèria universitari seria 'prioritari'. L'alcalde reconeix que els posicionaments es van anar distanciant i confia que finalment pugui existir algun tipus d'acord: 'Les coses van i venen' assenyala el polític osonenc. Vila d'Abadal ha confirmat que amb el cas d'Igualada existeix un acord per fer-hi una seu de la facultat d'infermeria d'acord amb la petició que els va fer l'alcalde, Jordi Aymamí (PSC) i que s'està en converses amb Solsona. L'acord amb la població lleidatana estaria relacionat amb el Centre Tecnològic Forestal que Vila d'Abadal considera 'tot un referent'.La rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, considera que la incorporació de Manlleu, Olot, Berga i Ripoll al patronat de la Fundació Universitària Balmes suposa un punt d'inflexió' en la trajectòria del procés universitari vigatà. Per Fargas, la incorporació representa un 'salt important' en el sentit d'universitat interior. La rectora de la UVic admet que fins ara aquesta obertura era més 'una voluntat' que no pas 'un fet'. La plasmació que aquestes ciutats passen a estar representades al màxim òrgan de la Universitat de Vic no fixa 'cap cosa concreta' tal i com diu l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest (PSC). El polític garrotxí assegurava que amb la presència en aquest òrgan només 'obre la possibilitat a nous projectes'. Entre els citats hi ha la presència de la UVic al clúster de la carn Innovac promogut des de la Garrotxa o el fet que Manlleu torni acollir activitats de la Universitat d'Estiu de la UVic. Satisfacció per diferents motiusL'alcalde de Manlleu, Pere Prat (ERC), assegurava que entrar en la gestió de la UVic era per a la població osonenca una reivindicació històrica'. Prat destacava el fet d'incorporar-se al patronat conjuntament amb tres capitals de comarca. L'alcalde de la segona ciutat osonenca deia que cal abandonar 'les batalletes de campanar' entre ciutats per 'sumar' i posava com a exemple la Universitat de Vic.L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà (ERC) definia aquest dijous com de dia 'important' per a la 'suma sinergies' entre comarques. Jordà ha destacat que la UVic conjuntament amb la Fundació Eduard Soler tiren endavant conjuntament el grau i el cicle superior de mecatrònica.L'alcalde d'Olost, Lluís Sacrest, assegura que si l'ampliació de membres de la fundació s'hagués fet fa un any molt probablement no hagués estat convidat a participar-hi. Per l'alcalde socialista d'Olot ara hi ha una 'realitat nova' amb l'obertura de Bracons que ha de permetre als joves olotins obrir 'un nou ventall d'oportunitats' en la seva formació i desenvolupament.L'alcalde de Berga, Juli Gendrau (CiU), diu que tot i que les comunicacions entre Vic i Berga 'grinyolen' la UVic és un model d'universitat que els ha de permetre 'fidelitzar' els seus joves al territori i ha destacat les opcions en la formació continua que pot donar un acord amb la UVic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.