Punt divers

Les estacions d'esquí esperen més neu per obrir amb garanties pel pont de la Puríssima

Les estacions d'esquí del Pirineu esperen que les nevades d'aquests dies els salvin el pont de la Puríssima que veien perillar per falta de neu. Totes elles estan fabricant neu artificial aprofitant les temperatures baixes. El Servei Meteorològic de Catalunya pronostica per als pròxims dies que seguirà la davallada de les temperatures, que permetria almenys seguir fabricant neu, però no obrir els dominis a ple rendiment per les dates del pont. Pel que fa a les pistes d'esquí nòrdic que no disposen de canons per fabricar neu artificial, la situació és més difícil, perquè si no neva, no es poden beneficiar del descens de temperatura.

Les estacions d'esquí alpí del Pallars i la Vall d'Aran tenen a hores d'ara uns gruixos d'uns vint-i-cinc centímetres. Aquesta quantitat de neu unida a les baixes temperatures que s'esperen permetrà obrir aproximadament el 50% de les instal·lacions. A la Cerdanya, les estacions han acumulat una quantitat de neu una mica inferior, cap a uns deu centímetres, i es reserven pel dimecres o dijous la decisió sobre l'obertura de pistes amb vista al pont.Si bé la neu es ben rebuda a l'entorn de l'esquí, no passa el mateix a les carreteres, durant la tarda de diumenge va ser necessària la intervenció de mossos d'esquadra i bombers al Coll de Josa i el Coll de Port, al municipi de Josa i Tuixent, per treure els cotxes que havien quedat atrapats. A quarts de nou de la nit, però, la situació en aquests punts viaris va quedar restablerta i aquest matí es podia circular amb normalitat a totes les carreteres del municipi, després que haguessin passat les màquines llevaneu i hi haguessin tirat sal. La neu també ha comportat problemes al Port de la Bonaigua i a Naut Aran on encara aquest dimarts era obligatori circular amb cadenes.El Servei Meteorològic de Catalunya pronostica precipitacions per la tarda de dimarts, a la Vall d'Aran i al Pirineu Occidental, generalitzades, però de poca importància. La cota de neu prevista és de 1000 metres, amb possibilitats d'arribar entre 700 i 800 metres durant la nit. Pel que fa al Pirineu Oriental el pronòstic és que les nevades siguin minses o localment poc abundants, oscil·lant la cota de neu al voltant dels 1.000 metres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.