Punt divers

La Plataforma per una Vegueria Pròpia afirma que l''enemic número u' del Penedès és el PSC

La Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP), que defensa la creació de la vegueria Penedès, ha explicat, aquest dimarts al vespre, que el pròxim pas a fer per aconseguir aquesta vuitena vegueria és que un grup polític presenti una esmena parcial al Parlament que introdueixi, en l'article 9, la vegueria Penedès. Segons la PVP, tant CiU com el PP estan disposats a introduir aquesta esmena al Parlament. Pels membres de la PVP, si els partits són 'conseqüents' amb allò que han promès al territori, aquesta esmena s'ha de tirar endavant. Fèlix Simon, membre de la PVP, ha afirmat que l''enemic número u' del Penedès és el PSC i que tant ERC com el PP i CiU estan a favor de la creació d'aquesta vegueria.

Després que el passat 2 de febrer el Parlament de Catalunya aprovés la Llei de vegueries que estableix l'ordenació territorial de Catalunya en set vegueries, la PVP creu que la vegueria Penedès s'ha d'incloure en aquesta legislatura i no esperar a la següent, ja que llavors seria 'molt difícil' la seva creació. Manel Cervera, membre de la PVP, ha explicat que en aquests moments la Llei es troba en tràmit parlamentari i per això és 'decisiu' que aquesta esmena parcial que està previst que la presenti o el PP o CiU sigui aprovada Si l'esmena parcial no prospera, la PVP expressa que s'hauria d'esperar a la propera legislatura per intentar crear la vegueria Penedès. Tanmateix, aquesta opció es veu amb reticència des de la PVP ja que presenta moltes 'dificultats'. La PVP ha valorat la Llei de vegueries com una llei 'buida', ja que no té una 'aplicació directa'. A més, segons Simon, aquesta llei denota un 'estira i arronsa' dins del Govern i presenta una 'certa inconsistència'. Accions previstesLa PVP ha organitzat un seguit d'accions per tal de fer sonar la seva veu. El proper 24 de febrer, diverses organitzacions empresarials de vins i caves del Penedès faran una roda de premsa davant del Parlament per expressar les seves reivindicacions. Després de la roda de premsa, està previst que els representats dels grups parlamentaris rebin aquesta delegació.Una segona acció prevista és la organització d'un acte públic, possiblement pel dia 10 de març, que es dirà 'declaració de Castellet', on es convidaran els representats dels ajuntaments que donen suport a la vegueria i també dels consells comarcals. A més, la PVP ha anunciat que tenen entre mans organitzar una mobilització, tot i que encara no han pensat el dia ni el format en què es farà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.