Punt divers

La Jonquera aprova l'ordenança que prohibeix la prostitució al carrer i la venda ambulant

El ple de l'Ajuntament de la Jonquera ha aprovat, aquest dijous al vespre, amb els vots favorables dels dos partits de l'equip de govern, CiU i PSC, i l'abstenció dels dos a l'oposició, ERC i PP, l'ordenança que prohibeix la prostitució als espais públics i la venda ambulant. El portaveu del grup municipal d'ERC, Jaume Domènech, ha titllat l'ordenança d''ineficaç' i d'incompleta' i ha acusat l'equip de govern d'actuar de 'cara a la galeria', amb unes mesures que, al seu entendre, tenen buits legals. El republicà ha mostrat els seus dubtes de la seva efectivitat i per això el seu grup, juntament amb el regidor del PP, Manuel Ángel Miguel Botana, no hi ha votat a favor.

Domènech també ha criticat a l'equip de govern de no haver consensuat l'ordenança amb la resta de formacions abans de passar-la pel ple. 'És una ordenança proposada directament per la Junta de Govern i no ens han consultat', ha lamentat el portaveu d'ERC. En aquesta línia, el portaveu republicà s'ha mostrat escèptic que la nova ordenança resolgués el problema de la prostitució i de la venda ambulant al Pertús i al centre de la vila. 'En dubtem de la seva eficàcia perquè l'Ajuntament no ha pogut controlar ni la venda ambulant al Pertús ni la prostitució i ara amb aquestes modificacions ho puguin fer', ha dit.Sancions pels clientsAmb tot, l'ordenança ha tingut els vots suficients per ser aprovada i a partir d'aquest estiu es començarà a aplicar. La novetat d'aquesta mesura és que per primera vegada es perseguirà tant a les dones que exerceixin la prostitució als espais públics com als seus clients i en el cas de la venda ambulant, hi haurà sancions als venedors, com als compradors i als seus proveïdors.L'ordenança, que és una modificació de la que ja existeix sobre convivència ciutadana, contempla sancions econòmiques. Així, en el cas de la prostitució al carrer, es prohibeix oferir, sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals a l'espai públic. Oferir, sol·licitar, negociar o acceptar serveis sexuals retribuïts a l'espai públic tindrà la consideració d'infracció lleu, amb una sanció de fins a 750 euros. La mateixa activitat, si s'exerceix en llocs propers a centres docents, de lleure destinats a menors, o zones d'esbarjo freqüentades per menors tindrà una consideració d'infracció greu i la sanció serà de 1.500 euros. La més greu, però, serà la de mantenir relacions sexuals retribuïdes a l'espai públic, amb la sanció que pot arribar als 3.000 euros.Pel que fa a la venda ambulant sense llicència, l'ordenança també sancionarà als clients i a les botigues que subministrin els articles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.