Punt divers

El ferit molt greu per l'allau de la Masella és un veí de Bagà de 26 anys

El ferit molt greu arran de l'allau que s'ha produït aquest divendres a la Masella és Álvaro B. B., un veí de 26 anys de Bagà (Berguedà). Es troba ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on l'han traslladat amb helicòpter després de rescatar-lo de sota de la neu. Malgrat la gravetat del pronòstic, no es tem per la seva vida, segons han informat a l'ACN fonts del centre sanitari. L'allau també ha afectat dues persones més, que han pogut sortir pel seu propi peu i que, segons han informat els Bombers de la Generalitat, han quedat il·leses. L'allau s'ha produït menys d'una hora després que Protecció Civil ha activat l'alerta del Procicat per risc d'allaus.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats poc després d'un quart d'una d'una allau a una zona de fora pistes, al sector de Coma Pregona, a les instal·lacions de l'estació d'esquí de la Masella, a la Cerdanya.L'allau ha afectat tres persones dues de les quals han pogut sortir pel seu propi peu i han resultat il·leses, segons fonts dels Bombers. La tercera persona ha quedat atrapada i ha estat rescatada pel personal dels serveis de rescat de les pistes de l'estació i per Bombers de la Generalitat. A hores d'ara es troba ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.Fins al lloc de l'accident s'han desplaçat cinc dotacions terrestres i l'helicòpter dels Bombers amb personal del Grae (Grup d'Actuacions Especials) i un metge del Gem (Grup d'Emergències Mèdiques), a més de tres patrulles del cos de Mossos d'Esquadra i personal de l'estació d'esquí de la Masella. Cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat a dos quarts de dotze la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) pel risc d'allaus fort en alguns punts de muntanya. L'estació de la Masella ha emès un comunicat que atribueix l'allau al pas dels tres surfistes que han resultat ferits fora de les pistes balisades de l'estació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.