Punt divers

El conseller Llena diu que l'escorxador industrial de Sort ajudarà a potenciar arreu la carn que es produeix al Pallars

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha inaugurat el remodelat escorxador de Sort. Es tracta d'una instal·lació que donarà cobertura a tota la comarca donat que l'enduriment de la normativa zoosanitària va obligar a tancar els escorxadors de Rialp, Llavorsí i Esterri d'Àneu. L'Ajuntament de Sort va decidir tirar endavant el projecte d'adequació de les instal·lacions de baixa capacitat per convertir-lo en un escorxador industrial, poder potenciar la indústria agroalimentària de la comarca i exportar la carn d'aquest territori cap a la resta de Catalunya, Espanya i la Comunitat Econòmica Europea. Amb aquesta instal·lació també es potencia el sector agroramader.

Amb la remodelació de l'escorxador es persegueix revaloritzar la carn procedent de les explotacions ramaderes extensives de la comarca, sempre amb les dificultats de comercialització que comporten les distàncies als grans nuclis de consum i la possibilitat d'oferir embotits i carns procedents de les explotacions ramaderes pallareses d'alta qualitat, moltes d'elles catalogades com a ecològiques i algunes de races autòctones (bruna, xisqueta i cavall pirinenc-català), als establiments comercials i a la restauració pallaresa, atorgant així un valor afegit de qualitat per l'oferta turística del Pallars Sobirà. El conseller Llena ha dit que aquest escorxador no s'ha de quedar aquí i s'ha de treballar per poder-hi posar una sala d'especejament per continuar envasant i marcar la diferència. Llena ha dit que aquest projecte es portarà endavant amb un pla que està preparant el Govern per tirar endavant 4 projectes molt importants per la comarca. Un dels 4 projectes que plantejarà el pla serà la sala de desfer la carn per l'escorxador de Sort. Llena ha dit que aquest escorxador servirà per donar a conèixer la carn que es produeix al Pallars arreu.Les instal·lacions inaugurades aquest dijous tenen capacitat per a sacrificar i feinejar bestiar d'equí (poltre), porcí, oví (corder i cabrit) i boví (vedella). Les línies d'oví i de boví podran sacrificar animals de cria convencional i ecològica. La matança prevista anual d'aquest escorxador és de 1.000 vedells, 10.000 corders, 200 cabrits, 500 porcs, 60 poltres. Les obres d'adequació de l'escorxador, amb una inversió de mig milió d'euros, s'han executat al llarg d'un any i mig. La gestió de l'escorxador serà privada donat que l'Ajuntament de Sort conscient que l'Escorxador Industrial del Pallars Sobirà pot esdevenir un dinamitzador de petites indústries agroalimentàries va considerar necessari privatitzar la seva gestió per fer-la més eficient i àgil. L'empresa Ecològica dels Pirineus, situada a la comarca del Pallars Jussà, d'avantguarda en la distribució a tot l'Estat espanyol de carn ecològica de vedella i corder dels Pirineus, serà l'encarregada de la gestió sota el nom empresarial Pèl i Llana Sort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.