Punt divers

Construeixen una mur de contensió a la N-230 per evitar que l'aigua del Garona talli la carretera

La crescuda del Garona ha obligat a construir una escullera a la N-230, a 3 kilòmetres de la frontera amb França, per evitar que l'aigua envaeixi la calçada i s'hagi de tallar la carretera. Aquest divendres les màquines ja treballen en la construcció del mur i mentre els treballs duren només es pot circular en un sentit de la marxa i hi ha pas alternatiu al kilòmetre 183 d'aquesta via, prop del nucli de Pontau. La crescuda del Garona a la localitat de Les ha produït un esvoranc en un aparcament de camions i s'ha hagut d'acordonar la zona. El Garona porta uns 110 hectòmetres cúbics d'aigua i algun prat de la Val d'Aran ha quedat inundat.

El Síndic d'Aran, Francesc Boya, ha dit que la situació està controlada ja que està parant de ploure i durant la nit ha fet fred, de manera que ha paralitzat momentàniament el desgel. Boya ha explicat que aquest dijous el Garona va arribar a portar uns 140 hectòmetres cúbics d'aigua. Entre els punts més crítics ha destacat el tram de a N-230 en el que s'està construint el mur de contenció la invasió de l'aigua al Camí Real i l'afectació en alguns prats de la zona, tot i que ha estat solament testimonial.El Síndic ha dit que tot i tenir la situació controlada segueixen en alerta els serveis d'emergències i el Conselh Generau té preparada maquinària i tècnics per treballar en cas de ser necessari.Pel que fa a la Noguera Pallaresa segueix baixant molt gran i s'han hagut de posar cintes per evitar el pas dels vianants en alguns punts com és el cas al Camp de Regates d'Aigüerola de Sort o en alguns baixadors per evitar el pas de vehicles donat que l'aigua ha sortit de mare en algun punt. Les empreses d'esports d'aventura han prohibit el descens de ràfting en tot el riu excepte en el tram de Llavorsí a La Moleta i de Sort a Montardit. En cas d'arribar als 130 hectòmetres cúbics d'aigua la navegació es prohibiria en tot el riu. Tot hi haver pres aquesta mesura l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà hi ha alguna empresa que considera que la navegació es perillosa en tot el riu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.