Punt divers

El Grup Pons especialitzat en la producció d'oli d'oliva treu al mercat el seu primer vi, l'Alges

El Grup Pons, una empresa familiar lleidatana dedicada a la producció i comerç d'oli d'oliva, acaba de treure al mercat el seu primer vi, l'Alges de la DO Costers del Segre. Després de les gelades de l'hivern del 2001 que van afectar moltes oliveres a les Garrigues, l'empresa va decidir fer una aposta cap a l'elaboració de vins de qualitat, començant al 2003 un projecte vitivinícola a l'Albagés (Garrigues) sota el nom de Clos Pons. L'empresa té previst destinar 5 milions 'euros al projecte vitivinícola amb el qual confia arribar al 2013 a embotellar 400.000 botelles. La firma disposarà al 2010 del seu propi celler.

Les gelades de l'hivern del 2001 van matar moltes de les oliveres que la família Pons tenia al cor de les Garrigues. Així, amb l'experiència assolida en el món oleícola, el Grup Pons va decidir al 2003 iniciar un projecte per l'elaboració i comercialització de vi sota el nom de Clos Pons. L'empresa, que aposta per cercar la qualitat dels productes que elabora, va començar al 2005 a plantar vinya a la comarca de les Garrigues. Actualment, el grup disposa de 32 hectàrees de vinya a l'Albagés i 8 a la Pobla de Cèrvoles dedicades al conreu de la vinya, amb varietats com ara Ull de Llebre, Sirah i Garnatxa, entre altres. De la primera anyada del 2008, Clos Pons ha embotellat 18.666 ampolles de 0,75 litres i prop de 2.000 màgnum, de 1,5 litres de l'Alges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.