Punt divers

ERC de Cambrils també proposa donar suport a una consulta popular sobre la independència

El grup municipal d'ERC de Cambrils (Baix Camp) presentarà una moció de suport a les consultes populars sobre la independència perquè les entitats del municipi tinguin 'via lliure' per organitzar un referèndum. ERC creu que la moció té possibilitats de ser aprovada, ja que en l'últim ple municipal totes les formacions polítiques van aprovar retirar el títol d'alcalde honorífic que li va ser concedit a Francisco Franco. 'Només ens fan falta onze vots a favor', ha manifestat a l'ACN el regidor republicà Jordi Savall, que ha explicat que es reuniran amb la resta de grups municipals per convèncer-los i aconseguir el vot favorable a la moció, que es debatrà en el pròxim plenari, el 27 d'octubre.

Savall creu que la clau és la decisió del PSC, que amb vuit regidors, té majoria a l'equip de govern. Tot i que la majoria de mocions sobre les consultes populars han obtingut un 'no' per part del PSC, Savall es mostra optimista i posa d'exemple Montblanc, on els socialistes van donar suport a la iniciativa. Els republicans, que compten amb dos regidors a l'equip de govern, també hauran de convèncer a l'únic regidor d'ICV del consistori, ja que el vot dels eco-socialistes ha variat en funció del municipi. ERC de Cambrils ja compta amb els vots favorables dels quatre regidors de CiU a l'oposició, i en els pròxims dies es reuniran amb la resta dels grups contraris a l'equip de govern, el PP i La Plataforma Independent Cambrilenca (La PLIC).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.