Punt divers

CDC obre expedient a l'alcalde i a un regidor d'Ascó però ho fa des de la comprensió

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha explicat aquest dilluns que el partit ha obert un expedient informatiu a l'alcalde d'Ascó, Rafael Vidal, i al regidor militant de Convergència Pau Daniel Serrano, per votar a favor de la candidatura d'Ascó a acollir un cementiri nuclear tot i l'oposició de CiU. En roda de premsa, Puig ha indicat que aquesta obertura d'expedient, però, es fa 'des de la comprensió', perquè s'entén que els dos militants van actuar 'en defensa dels interessos del seu municipi'. Això no treu que aquesta actuació hagi entrat 'en contradicció' amb els criteris de CiU, el que provoca un expedient que instruirà el secretari de Política Municipal i Territori, Lluís Corominas.

Puig ha volgut deixar clar que CiU no és antinuclear, però creu que Catalunya ja suporta massa pes en relació a l'estat espanyol pel que fa a instal·lacions d'aquest tipus. 'Respectem el principi d'autonomia local i entenem la decisió dels nostres regidors d'Ascó', ha dit en primer lloc el dirigent convergent, que ha afegit a continuació: Però entenem que la seva decisió en defensa dels interessos del seu municipi ha entrat en contradicció amb els criteris' en matèria d'energia i de projecte de país de CiU. Els altres dos regidors que van votar a favor d'aquesta candidatura són independents.El dirigent de CDC també ha remarcat que aquesta posició 'divergent' entre l'alcalde i l'executiva era mútuament compartida i coneguda. És des d'aquesta perspectiva 'i sense cap tipus de decisió traumàtica ni tampoc amb cap engruna de crispació i de situació tensa', sinó des de la 'mútua comprensió', ha dit, que l'executiva del partit 's'ha vist obligada' a obrir aquest expedient per analitzar aquesta 'contradicció'. Aquest procés no pot durar més de sis mesos.Pel que fa a la resolució que han acordat els membres del tripartit, Puig ha dit que CiU ha d'estudiar si hi dóna suport íntegrament. El que sí quedarà clar, ha dit, és que la federació rebutja un cementiri nuclear a Catalunya, però ha criticat que els socis del Govern hagin plantejat la proposta 'sense buscar cap consens i tancant files', sent conscients, al seu parer, que 'a darrera hora qui ha canviat d'una manera vergonyant és el PSC i el president Montilla'. En aquest punt, ha recordat que CiU, ERC i ICV-EUiA van aprovar una proposta en contra del cementiri el 2008 i el PSC hi va votar en contra. En aquest sentit, ha subratllat que dos punts de la resolució serveixen per donar suport al Govern, quan el PSC i el PSOE han estat donant 'cobertura' a tot aquest procés i el mateix president Montilla el va impulsar quan era ministre d'Indústria. Així, ha dit que tot dependrà de si el tripartit està disposat a acceptar millores transaccionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.