Punt divers

El Consell General d'Aran dóna llum verda a una nova unitat d'emergències

El Consell General d'Aran ha aprovat aquest dimarts la memòria justificativa relativa als aspectes jurídics, socials i financers de una nova unitat d'emergències. L'acord s'ha pres en sessió plenària per majoria absoluta amb el vot favorable dels grups d'Unitat d 'Aran i l'abstenció de l'oposició de Convergència (CDA). Ara aquesta memòria per a la nova entitat per a l'ordenació i gestió dels serveis i activitats en matèria de prevenció, extinció d'incendis, transport sanitari i de salvament i rescat, serà sotmesa a informació pública al BOP i al DOGC. S'obre així un període de trenta dies laborables perquè les persones interessades puguin examinar-la i presentar possibles al·legacions o reclamacions.

L'aprovació de la memòria per un nou ens d'emergències permet desencallar la seva tramitació després que la iniciativa no pogués prosperar, el passat més de juliol, en no aconseguir, en aquell moment, la majoria absoluta requerida. El Consell General d'Aran ha pres en consideració la memòria que justifica la conveniència i l'oportunitat per crear una nova entitat de naturalesa privada prestada pel sector públic, que reunirà en un sol organisme tots els serveis d'emergències (bombers, transport sanitari i rescat) i el personal dispers entre els bombers del Consell, els bombers voluntaris i els professionals de Transport Sanitari de la Vall d'Aran (TESVA). La forma de gestió que s'adopta és la d'una Entitat Pública Empresarial Local.En un altre ordre de coses l'alcalde de Canejan, Carlos Lastera, ha pres possessió com conseller general del Consell General d'Aran pel grup d'UNA i el terçó de Quatre Llocs. Lastera substitueix A José Maria Castellà, que ha renunciat al seu càrrec per malaltia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.