Punt divers

El Col·legi Turó de Tarragona registra més d'una cinquantena d'alumnes infectats de grip nova

El Col·legi Turó, situat al terme municipal de Constantí (Tarragonès), ha comptabilitzat 62 baixes en les últimes setmanes, la majoria de les quals relacionades per grip nova. Bona part dels contagis s'han donat en l'alumnat tot i que alguns professors també han patit el virus. El director del col·legi, Xavier Gilabert, ha tret ferro a l'assumpte i ha manifestat a l'ACN que la majoria d'alumnes amb grip nova han tornat a classe passats dos o tres dies, El brot de grip nova no ha alterat l'activitat del centre, que des de l'inici de curs ha adoptat les mesures preventives establertes pel Govern. 'El contagi pot tenir lloc a tot arreu independentment de les mesures', ha manifestat Gilabert.

Quan el centre va detectar un nombre força elevats de malalts va posar-se en contacte amb el Servei de Vigilància Epidemiologia, que va determinar que es tractava de grip nova. 'Ens van dir que el Turó no és el primer col·legi de la Tarragona amb alumnes afectats', ha manifestat Gilabert. Gilabert ha explicat que després de confirmar-se el brot de grip nova es va enviar una carta per alertar als pares dels alumnes. Segons ha explicat el director del centre, el dilluns és el dia en què es detecten més malalts de grip nova, ja que als alumnes tornen del cap de setmana. A partir de dimarts, però, el nombre d'infectats va a la baixa. De fet, va ser després del pont del 12 d'octubre quan van començar a faltar la majoria d'alumnes. Augmentar la separació entre els pupitres i vigilar que els alumnes no comparteixin el material escolar, com ara el llapis, són algunes de les mesures establertes per les administracions a fi d'evitar el contagi als centres escolars. Rentar-se les mans més sovint de l'habitual és una altra de les regles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.