Punt divers

Castells encoratja les empreses a seguir liderant el creixement econòmic en el tretzè Dia de la Cambra

La Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona ha fet el lliurament dels reconeixements del la tretzena edició del Dia de la Cambra, on es guardonen les empreses de la demarcació que enguany han fet un aniversari rellevant. En aquesta ocasió, el president de la Cambra, Miquel Valls, juntament amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, han atorgat els reconeixements a empreses que feien 50, 75, 100, 125, 150 i 475 anys. Castells i Valls han encoratjat als empresaris i empresàries a seguir exercint de motor de l'economia catalana, i els ha animat a superar l'actual moment de crisi.

Castells ha insistit davant aquestes històriques empreses que aquesta crisi, en la majoria dels casos, no és ni la primera ni la més greu a la qual s'hauran enfrontat. En aquest sentit ha parlat de la recessió dels anys 90, o de la crisi del tèxtil, tot i que ha reconegut que la situació actual té components que la fan única i diferent. El conseller ha dit que més enllà de les empreses històriques, Catalunya necessita l'esperit innovador dels joves emprenedors.Valls ha volgut llançar un missatge d'esperança a les empreses, afirmant que malgrat les dificultats, els projectes empresarials es mantenen. L'acte ha comptat amb les intervencions de Pablo Fisas Ayxelà, president del Col·legi de l'Art Major de La Seda, institució que enguany celebra els seus 475 anys i, Antoni Vilarubla, director gerent i titular de les Escoles Professionals Salesianes de Sarrià, que celebren els seus 125 anys. De les 113 empreses guardonades, les més antigues eren el Col·legi de l'Art Major de la Seda, amb 475 anys d'història, i Hijos de Fco. Figueras, Guasch Hermanos, i Bastos i Cía d'Osona, amb 150 anys. Feien 125 anys les Escoles Professionals Salesianes de Sarrià, Fills de Moretó, Instalaciones Enrique Dalmau i Oms y Viñas.S'han atorgat reconeixements pel centenari de Fleca Balmes, Pastisseria Gual, Unió Esportiva Sant Andreu, Bolívar Bronces, Ferreteria Ràfols i Ramon Girabal. Han fet 75 anys Arderiu, C. Casacuberta impressor, Bacalladeria Vidal, Casa Alié, Editorial Bosch i Multiópticas Josa.Algunes de les empreses que han rebut plaques pel 50è aniversari han estat Agencia Marítima Española Evge, Associació Catalana de Recanvistes, Ali-Bey, Caprabo, Autocompetición, Club de Marketing de Barcelona, Tascón, EAE Business School, Flamagas, Manaut, Pastisseria i bomboneria Natcha, TVE Catalunya, Molles Ramgues Barcelona i Ior Consulting.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.